Президентът на Бундесбанк Йенс Вайдман призова Евросистемата, която включва Европейската

...
Президентът на Бундесбанк Йенс Вайдман призова Евросистемата, която включва Европейската
Коментари Харесай

Шефът на Бундесбанк призова за повече внимание към финансовите рискове, свързани с климата

Президентът на Бундесбанк Йенс Вайдман прикани Евросистемата, която включва Европейската централна банка (ЕЦБ) и 19-те централни банки в Eврозоната, да вземе поради финансовите опасности, свързани с климата, преди взимането на решения за паричната политика, заяви Ройтерс.

„ Евросистемата би трябвало да обмисли дали да изкупува скъпи бумаги или да ги приема като гаранция за задачите на паричната политика, единствено в случай че техните емитенти отоварят на определни отчетни отговорности, свързани с климата ", Вайдман написа в коментар за в. " Файненшъл таймс ".

Според него централните банки би трябвало да употребяват единствено кредитни рейтинги от организации, които правят оценка климатичните опасности.

Той също по този начин съобщи, че държавните управления би трябвало да подхващат повече ограничения против промишленостите, които са виновни за най-големият дял от въглеродните излъчвания. „ Не е работа на Евросистемата да санкционира или предизвиква избрани промишлености “, добави той.

По думите му в изискванията на рецесия ЕЦб би трябвало да поддържа парична политика, която да поддържа икономите на страните членки на Еврозоната и да поддържа непоклатимост на цените.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР