Президентът на БФВолейбол Любо Ганев гостува в предаването Златният гейм

...
Президентът на БФВолейбол Любо Ганев гостува в предаването Златният гейм
Коментари Харесай

Любо Ганев: Във федерацията по волейбол нямаме притеснения за финансите

Президентът на БФВолейбол Любо Ганев гостува в предаването " Златният гейм " в ефира на Диема Спорт 2. Легендата приказва по настоящите тематики от волейбола, свършената работа за календарната година, както и какви са упованията от националните ни тимове, на които им предстоят забавни шампионати.

" Със сигурност една година отпред на федерацията е дълъг интервал, свършихме много неща от предизборната ни платформа, удовлетворен съм. Вървим по проект, въпреки пандемията от ковид да не ни даде цялостна независимост ", стартира Ганев.

" За финансовото положение не съм се тормозил. Знаех, че това ще остане цел, направихме два самостоятелни одита, всичко беше прелестно. Преподписахме няколко контракта с сътрудници, към септември федерацията не би трябвало да има отговорности, огромна част сме изчистили. Ще бъдат изплатени и пари към клубовете през април. Нямаме терзания за финансите, водим договаряния с нови сътрудници. Направихме мощен екип, гледаме в една посока. Хората, които работят във федерацията, са с нараснал потенциал, работят доста добре. Всеки си прави съвършено работата ", добави Ганев.

" Голяма признателност на хората от Хебър, на кмета на Пазарджик, на Националната волейболна лига, за жалост почитателите гледаха мачовете по малкия екран. Това е пътят, поставихме положително равнище на летвата. Искаме да създадем всичко по най-хубавият метод, да помогнем на клубовете ни, за по-добър волейбол би трябвало да има и повече финансови средства ", разяснява легендата във връзка шампионата за Купата на България, който бе извоюван от Нефтохимик 2010 при мъжете и от Марица при дамите.

" Ако клубовете могат да дават по-добри условия в женското направление, доста от тях ще предпочетат да останат във волейбола. Надяваме се да създадем женското направление толкоз известно като мъжкото, да се издигне и имиджът на българския женски волейбол. Да държат този огън разпален непрекъснато, а не да тлее ", добави Ганев.

" Тази година ще е по-голямото предизвикателство пред дамите. При мъжете постоянно сме имали мощен тим, той е бил черешката на тортата. Важното е да си оказват помощ един на различен. Премията, която съм заречен, ще бъдат удовлетворени. Надявам се да създадем положително класиране, само че тук не е значим финансовия въпрос. В националният тим би трябвало да бъдат най-мотивирани, най-подготвени. Има треньорски щаб, те оферират хората, които да пътуват. Федерацията единствено утвърждава ", добави президентът на БФВолейбол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР