Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка. Решението беше оповестено

...
Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка. Решението беше оповестено
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Борислав Михайлов подаде оставка

Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка. Решението беше оповестено след извършено съвещание на изпълкома на Българския футболен съюз. Дотук се стигна след поредицата от провали за родния футбол, последвани от кулминационната точка с футболния митинг от 16 ноември по време на срещата България-Унгария.

Коментарите на Михайлов до този миг бяха сбити, като съобщи, че точно през днешния ден ще бъде решено бъдещето на управлението на БФС.

„ Тук ми наподобява по-нормално да приказваме, в сравнение с през последните няколко дни. Въпреки късото време изпълнихме тактики за устойчивото развиване на българския футбол. Да, националният тим не се показа на равнище. Всичко останало, което е зависело от мен и БФС е изпълнено. Изградихме система за развиване на гении, подобрихме шампионатите под шапката на БФС, вършехме всичко в интерес на клубовете. Написахме анекс с телевизионните права. Продължихме вложения в инфраструктурни планове. Както дадох обещание, организационната конструкция на БФС бе усъвършенствана. Щяхме да създадем повече, в случай че не се бяхме трансформирали в отдушник на българското състезание. Нито един клуб не ми е изискал оставката, а мен ме избират клубовете. Президентът се избира от футболните делегати, футболът е за почитателите, само че футболните делегати избират президента. Пожелавам на публицистите да не се месят в работите на идващия президент “, съобщи Борислав Михайлов.
Михаил Касабов ще поеме краткотрайно ръководството на съюза, стана ясно по време на късия брифинг, на който досегашният президент разгласи решението си.
Очаквайте детайлности!
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР