Президентът на Беларус Александър Лукашенко, който миналия месец помогна за

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко, който миналия месец помогна за
Коментари Харесай

Лукашенко заяви, че Пригожин вече не е в Беларус

Президентът на Беларус Александър Лукашенко, който предишния месец оказа помощ за реализиране на съглашение за преустановяване на въоръжения протест в Русия съобщи, че водачът на съветските наемници Евгений Пригожин към този момент не е в Беларус. Ръководителят на „ Вагнер “ сега е в Санкт Петербург.

На 27 юни Лукашенко съобщи, че Пригожин е дошъл в Беларус като част от договорката, която потуши рецесията. Подробности за съглашението обаче не са ясни, а Пригожин не е виждан онлайн оттогава. Според данните от следенето на полета, бизнес аероплан, обвързван с Пригожин, е напуснал Санкт Петербург в сряда и се е отправил към Южна Русия в четвъртък, само че не е ясно дали шефът на наемниците е бил на борда.

Лукашенко добави, че предлагането на " Вагнер " да разположи част от изтребителите си в Беларус към момента стои. Перспективата разтревожи прилежащите страни от НАТО. Той съобщи, че не вижда риск за Беларус и не има вяра, че бойците на " Вагнер " в миналото ще вдигнат оръжие против страната му. Лукашенко акцентира с горделивост ролята си в прекратяването на въоръжения протест, който съгласно съветския президент Владимир Путин е можел да вкара Русия в революция. Миналата седмица Лукашенко съобщи, че е убедил Путин да не " убива " Пригожин.

Припомняме, че на 24 юни бойци на ЧВК " Вагнер “ превзеха щаба на Южния боен окръг на Русия в Ростов на Дон, а по-късно пое към Москва. Неочаквано той се отхвърли от дейностите си, и 2 дни по-късно стана ясно, че е в Беларус.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР