Президентът на Барселона Жоан Лапорта говори на пресконференция относно финансирането

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта говори на пресконференция относно финансирането
Коментари Харесай

Лапорта с отлични финансови новини за Барселона

Президентът на Барселона Жоан Лапорта приказва на конференция по отношение на финансирането на плануваната реорганизация на “Спотифай Камп Ноу ”. На събитието на участваха президентът, икономическият вицепрезидент Едуард Ромеу, корпоративният шеф Марибел Мелендес и финансовият шеф Манел дел Рио.
Както е известно, от клуба към този момент оповестиха, че са обезпечили средствата за разширението на стадиона чрез общо 20 вложения на стойност 1,45 милиарда евро, с които са покрити всички разноски, без да е нужна гаранция с активите на клуба или ипотека на стадиона.  Очаква се строителните действия да стартират през лятото, а Барселона да играе на Олимпийския стадион, като ще се завърне в актуализирания си дом в края на идната 2024 година.
Лапорта стартира конференцията накратко, свързани с вчерашното проваляне от Райо Валекано с 1:2. “Не сме щастливи, тъй като мачът не протече по метода, по който чакахме, само че популярност Богу, Жирона свърши добра работа и компенсира загубата ни. Приоритетната цел към момента е спечелването на Ла Лига, а ние водим с 11 точки пред втория. Всички знаете това. Моля всички последователи на Барселона да предизвикват играчите и треньора повече от всеки път в тези домашен мачове, с цел да реализираме задачата си ", съобщи президентът на каталунците.

" За мен е чест да разглася, че приключихме интервенцията по финансирането. Това е най-важният институционален план в историята на клуба. Това е сбъдването на една групова фантазия: да имаме най-хубавия стадион в света. Тази фантазия не беше реализирана до момента, тъй като беше отлагана, от време на време неясно ”, продължи той.

Лапорта изясни и още детайлности за плана: “Строителните работи  няма да включват разноски за членовете на клуба, нито пък ще има риск за спортното управление, а активите на клуба в никакъв случай няма да бъдат ипотекирани като гаранция. Членовете на клуба ще продължат да бъдат притежатели ”.

" Институцията е по-силна от всеки път. Имаме отлична известност на пазарите - национални и задгранични. Въпреки обстоятелството, че някои хора желаеха да слагат спънки по пътя ни, Барса излезе по-силна. Това е доказателство за доверието на финансовите пазари към клуба. Трябва да се гордеем. Не беше елементарно да стигнем дотук, само че ни е ясно, че в случай че желаеме да реализираме задачите си да бъдем пример, има единствено една загадка: да имаме вяра в себе си и да се борим. Да слагаме ползите на Барселона над всичко и да обичаме Барса ", съобщи още Лапорта, който не отговори на никакви журналистически въпроси.

Операцията по финансирането на стойност 1,45 милиарда евро ще бъде осъществена на разнообразни траншове от 5, 7-9 и 20-24 години, като Управителният съвет ще стартира да я изплаща едвам след привършване на преустройството на “Kамп Ноу ”. На конференцията се посочи също, че през първите девет години има опция за рефинансиране.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР