Президентът на Балкан Михаил Михайлов коментира каква е възможността за

...
Президентът на Балкан Михаил Михайлов коментира каква е възможността за
Коментари Харесай

Президентът на Балкан не е оптимист за продължаването на сезона в НБЛ

Президентът на Балкан Михаил Михайлов разяснява каква е опцията за продължение на сезона в НБЛ и изясни за какво решението за неговото протичане беше отсрочено за 30 март.

" Идеята беше да изчакаме датата 29 март, когато държавното управление ще вземе дефинитивни решения за провеждането на всеобщи прояви. Беше по-разумно да изчакаме, в сравнение с да кажем край. Като гледаме обаче какво се случва, не съм оптимист, почтено казано. Най-вероятно няма да се продължи. Процентът да се случи е незабележим, а и не знам дали е реалистично да мислим, че може да се продължи ", разяснява президентът на ботевградския клуб пред BGbasket.com.

В някои страни, които прекратиха шампионатите си, краткотрайният водач беше избран за първенец. В момента точно Балкан оглавява класирането, а Михайлов разяснява опцията за сходна развръзка и в България.

" Чисто статистическо от 10 страни, които са прекратили шампионатите си, единствено една не е оповестила първенец. Предполагам обаче, че в последна сметка ще би трябвало да се каже някакво класиране. Имаше оферти от някои клубове да се приключи и да се разгласи краткотрайното класиране за извънредно ", добави той.

Според него обаче в този момент това е на назад във времето - " Виждаме всички защо става въпрос. Не е моментът дори да приказваме за баскетбол. Има доста по-важни неща. Включително и аз съм доброволец тук и вървя да пазаря на възрастни хора, които не излизат от у дома. Най-хубавият ден ще бъде този, в който се каже, че има 0 инфектирани и кривата ще тръгне надолу, само че мисля, че този ден към момента е надалеч от нас ", изясни Михайлов.

Той показа и за какво американският гард Кейси Бенсън отпътува за родината си: " Майка му е с пневмония и той избра да тръгне. Нито имаме моралното право да го стопираме, нито желаеме ".

За момента останалите играчи на Балкан са в Ботевград. " Всички изчакваме 30 март и в случай че сме рационални и няма късмет да се играе, няма да се притискат нещата ", счита Михайлов.

Извънредната обстановка слага казуса и с финансирането на клубовете, както и с договорите на играчите.

" Към момента не сме коментирали с сътрудниците ми в Управителния съвет нищо на тази тематика. Ще се съберем и ще го обсъдим. Играчите имат трудови контракти, плащани са им естествени осигуровки, тъй че това изобщо не ме тормози. Със сигурност ще се откри решение, само че още не сме се събирали ", приключи Михайлов.

Снимка: botevgrad.news
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР