Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов говори пред Комисията

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов говори пред Комисията
Коментари Харесай

Борислав Михайлов: БФС носи отговорност на стадиона, но не и извън него

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов приказва пред Комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта в Народното събрание за свадите и митинга към дуела сред " лъвовете " и Унгария.

" Вчера изпратихме цялата последователност и сте осведомени всички. Цялата връзка идва от сведения от способените органи вБългария, от фейсбук страници, от проучване на проблемите за сигурността на този мач от страна на УЕФА. Очакваха се над 3500 почитатели и до извънредно десни фракции отУнгария. Ние няма по какъв начин да знаем какви са заканите като футболен съюз. Затова има способени органи и изпратени писма ", отговори Михайлов на първия въпрос, касаещ за какво БФС не е срещнала авансово футболната общност за връзката на централата със Столична дирекция на вътрешните работи и УЕФА за изместване на дуела междуБългарияи Унгария.

Последва изказване на Борислав Михайлов, което той прочете пред комисията. В него той още веднъж отхвърли БФС да поеме отговорност за кървавия митинг предишния четвъртък.

" Уважавана г-жо ръководител, уважаема комисия! Благодаря ви, че още веднъж имам опцията да изясня хронологията по организация на дуела с Унгария. БФС носи отговорност на стадиона, само че не и отвън него. Недопустимо е да се търси отговорност от БФС за протичащото се отвън стадиона. Отговорност би трябвало да се търси от провокаторите и хората, които са им платили. БФС не може да се трансформира в изкупителна жертва ".

" УЕФА санкционира за навлизане на стадиона, за чупене на държавно и частно имущество за преустановяване на мача. Организираме мач, в който би трябвало да сме сигурни за сигурността на хората, на футболистите и всички чиновници. Свастиките не са толкоз рискови, тъй като ще ни санкционират с санкция. Горд съм, че успяхме да спасим човешки животи ", продължи Михайлов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР