Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева отговори

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева отговори
Коментари Харесай

Скандалът е грандиозен: Раева отговори на Нешка Робева

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева отговори на офанзивата на именитата треньорка Нешка Робева. Припомняме, че Робева бе афектирана от случилото се с ансамбъла ни след приключилото европейско състезание в Киев. Той бе спрян от присъединяване поради позитивна проба за ковид. 

" Време е някой да дава отговор и да признае позволените неточности ", прикани преди дни легендата. 

Ето какво написа Раева във " Facebook ". Публикуваме изявлението й без редакторска интервенция: 

Срамота!

Да отговорим небрежно на Нешка, тъй като ние работим и нямаме доста време!

С носталгия към плесниците и торбата с неистини.

Директно, тъй като нямам доста време, а и състезателки и сътрудници упорстват да отговоря.

Камелия Дунавска - “изгонена " от България?!

Камелия беше треньор на девойки отбор. Спечели 3 място на европейско ( комбиниране с грешка) и второ място на МОИ с присъединяване на 5 или 6 страни от всеки континент. БФХГ и бащата на Ели Бинева помогнаха за това съревнование България да взе участие с welde card. Две съчетания с неточност. Да, прелестно комбиниране с 5 обръчи, както и други български треньори умеят. След привършване на сезон девойки по мое предложение УС на БФХГ една година я остави на заплата да продължи да готви този тим за възраст дами с оглед попълване на идващия тим дами, след привършване на олимпийската година.

Без да се спирам на детайлности, в този интервал, без да уведоми УС на БФХГ, Камелия е предиздвикала Деспа Кателиева да пусне писмо до клубовете да прави нова селекция за жени-ансамбъл.

След като разбрахме за това неуважително деяние, свикахме УС, на който се споделиха и други неща, особени касаещи тежки контузии на някои от състезателките, за които нищо не знаехме и които се опасяваха да приказват за контузиите си. Разделихме се с Камелия и разпуснахме тима, като някои започнаха лекуване, а други бяха не толкоз переспективни за бъдещите проекти за отбор дами Камелия незабавно стартира работа при Нешка. Защо си потегли от там не зная, не съм се интересувала.

Никаква “плесница " не ни е блъснала Камелия със завоювания си златен орден на Европейското, тъй като нашият отбор не взе участие. Та нали самата Нешка написа, че в случай че сме взели участие, сме щеши да спечелим. Нещо си опонира, но сме привикнали, няма проблем. Днес ми споделиха, че турският отбор на международното в София е на 30- то място. Наистина не знаех. Вече поздравих Камелия, тъй като даже и с шест ансамбъла, даже и с груби неточности на любимците, златният орден си е златен!

Защо не я поканихме, когато Ина се отхвърли? Защото Весела Димитрова при присъединяване на всички огромни кандидати на международно в Монпелие, като треньор на Швейцария ги класира 4-ти в многобоя, а на международната купа в Лисабон, отново при присъединяване на всички любимци завоюва бронзов орден. В многобоя на Световно състезание в Монпелие се класира на 8-мо място. Няма да подсещам, каква гражданска война направи Весела с ансамбъла ни!

Толкова за тази неистина с Камелия! Да е здрава и доста сполучлива с Турция!

Марияна Василева.

Беше треньор на отбор девойки. Тя също се показа доста добре и взе орден на Европейското. По това време Мария Гигова е президент. Аз бях ръководител и треньор в клуб “Илиана ". Марияна работеше също при Нешка. Имаше доста положителни гимнастички. Веднъж в зала София ми сподели, че желае да стане треньор на дами. Аз се усмихнах и и споделих, че и аз ще аплайвам. Тя не подаде кандидатура. Аз станах треньор, тя потегли за Азербайджан.

Много от състезателките на Левски потеглиха с нея. Защо напусна Левски и тя не знам, само че не е моя работа да разясня. Ние взехме квота за Лондон, тя не съумя. Стахме и международни първенци на обръчи и ленти. Взехме от три три медала. Бронз в многобоя и на топки. Марияна направи чудеса в Азербайджан! Не съумя да вземе квоти и за Рио. Но предходната година, в Баку, съумя.

Много сърце влага тази жена в работата си. Но плесница на това европейско и от нея нямаме. Ние взехме три медала, в това число и златен при девойките, а те не съумяха. Състезание е. Може би идващият път ще са те... При дамите сме 4-Та и 7-ма, а те 9-та и втората им не знам. И ние и те имахме доста нарушена подготовка. Така, че нито Камето, нито Марияна са ни зашлевили някакви мечтани от някого шамари. Е, задачата е разделяй и владей, но едва ли.

Успех и на Камелия, и на Марияна! България е в отлични връзки и с управленията на двете страни.

Камелия Игнатова - сега член на Семеен кодекс към БФХГ. Преди 10- дни ми се обади по телефона да ме поздрави за метода, по който работя и сподели, че е очарована.

Лили Игнатова. Работеше с две прелестни гимнастички Кристина Илиева и Габриела Кирова на Герена при Нешка. Не помня годината, само че ми се обади и сподели, че желае да се махне незабавно от там и да пристигна на Раковски. Разбира се, че направихме график, с цел да може да тренира, тъй като и двете девойки желаеха да се махнат с нея от Герена и главно от Нешка Робева.

Толкова за Лили

Мариела Пашелиева - асистент при мен като треньор. Ина застана на мое място и знаете какво реализира - безспорни международни първенци, европейски първенци, медалисти от Олимпиадата в Риослед

Мариела се разсърди, че избрахме Ина и се озова на мястото на Весела в Швейцария. Не и се получи там и я освободиха. С Адриана Дунавска постоянно сме били в отлични връзки. След Пекин изиска да замине за Франция и отпътува. По много справедливи аргументи и на нея не и се получи и я освободиха.

Май никого не съм гонила, а и изборът на УС на БФХГ всякога е бил верен.

За “резила " на европейското.

На предишното се класирахме на 5-то и 15-то място в многобоя. На тазгодишното на 4-то и на 7-мо! Е, нещо не мога да схвана за напъните за неуспех

За Катри и короната от кошчето - грозно и истерично! Не сме знаели, че Кати е прекарала COVID-19. Беше доста зле, доста! 39,6 температура. Беше правила тест, само че се оказа негативен. Преди европейското правихме проби за Антитела. Оказа се, че тя има. Защо е в клуб Илиана? Никога не съм я канила. Тя пристигна при мен плачеща и молеща да отиде в клуб Илиана с думите: “ Никога не желая да се връщам там, на Герена! " И с други думи, само че ще ги спестя

Да, можехме да не позволяваме неточности на Европейското и да се класираме по-добр.е. Всички го чакаха, тъй като всички регистрират големия прогрес.Е, съревнование е. Само с три седмици подготовка на двете.

За Неви.... по-добре тя да опише. Има какво...

Аз единствено за статистиката При нас Неви стана носителка на международна купа, вицесветовна шампионка отборно, бронзова медалистка от международно. Да, контузи се съществено и това и повлия съществено.

За ансамбъла- за какво са се разболяли от COVID-19?

Стефи ми звънна по телефона с молба да пусне отговор на Нешка Робева. Беше написала прелестен отговор. Не и разреших. Състезателите няма да позволи да ги вкара в грозния спектакъл.

Статистиката с медалите ни я знаят всички. Тежък е спорта ни, доста сложен. Нешка сама се убеди, прекарвайки малко време като треньор на националния тим на Германия преди 2 години. Макар, че не участва на съревнование където игра Германия, треньор беше тя и ги класира на 16- то място от 17 тима. Да, тежко се работи. После работи и с Лъчи, с Лео и Рейчъл. На Рейчи класирания не знам, тъй като е обратно. Не, аз не зложелателствам, тъй като от години работя и знам какъв брой е мъчно. После Нешка ги остави и в този момент не знам кой работи с тях. Лъчи е при нас и работи старателно.

Каква е Истината с писанията на Нешка:

Кой милее за българската гимнастика през ФБ? Да ни омаскари и принизи пред задграничните съдии, пред авторитетните хора и сътрудниците ни. Да ни скара с Марияна и Азербайджан, както с Камелия и Турция. Да неглежира работата на всички ни.

Е, да забележим ще успее ли.

И не забравяй, Нешке: Преди да атакуваш който и да е от треньорите ни и състезателите ни, първо ще би трябвало се сблъскаш с мен! Ще се подготвим за Олимпиадата!

Въпреки....

А за изгонени треньори и състезатели..... да може да се напише книга

Опитай се да си простиш!

Изпращам ти безусловната си обич!️

Наистина!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР