Топлофикация София“ е депозирала намерението си да доставя топлинна енергия

...
Топлофикация София“ е депозирала намерението си да доставя топлинна енергия
Коментари Харесай

Промяна от 1 юли: Колко ще плащаме за топла вода през лятото?

„ Топлофикация София “ е подала желанието си да доставя топлинна сила на цена от 97,78 лв. за мегаватчас (MWh) без Данък добавена стойност през новия ценови интервал, който стартира от 1 юли.

Според него Бойко Борисов не оставя „ мазнинки “

Предложената цена е с 29,11% по-ниска спрямо сегашната, която е 137,93 лв. за мегаватчас. Това излиза наяве от заявката, изпратено до Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

От сдружението допълват в заявката си, че през 2023 година са създадени 4 385 812 MWh топлинна сила, което е със 7% по-малко от планирането за ценовия интервал. Като причина за това се показват климатичните фактори , т.е. по-топлата зима.

 Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал 3 мин. Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал  Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ) 2 мин. Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ)  Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици 6 мин. Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици  С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив? 3 мин. С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив?  Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира 2 мин. Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира  Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал 3 мин. Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал  Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ) 2 мин. Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ)  Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици 6 мин. Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици  С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив? 3 мин. С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив?  Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира 2 мин. Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира

„ Топлофикация Плевен “ предлага в заявката си цената на топлинната сила да стане 56,10 лв. за мегаватчас от 1 юли, като в момента цената там е 96,94 лв. за мегаватчас. Това значи, че цената е с 42,13% по-ниска по отношение на актуалната.

„ Топлофикация Бургас “ обаче предлага да продават горещата вода за 118,52 лв. за мегаватчас, като в момента цената е 95,20 лв. за мегаватчас. В този случай ще има нарастване от 24,50% .

Семейство Петрови спят на отворен прозорец и работещо парно

„ Топлофикация Велико Търново “ предлага за идния ценови интервал да продава горещата вода на цена от 331,83 лв. за мегаватчас, като в момента тя е 131,82 лв. за мегаватчас, т.е. там също ще има нарастване е с 60,27%.

Заявление за цени от 1 юли са изпратили до КЕВР и от ЕВН „ Топлофикация Пловдив “, само че данните в него са поверителни. При „ Топлофикация Перник “ и „ Топлофикация Сливен “ данните също са заличени в заявките им.

Няма обосновка за тези 1,6 милиарда лева дълг, съобщи някогашният енергиен министър

Българска телеграфна агенция прецизира, че нормално КЕВР прави корекции на ценообразуващите детайли на всички сдружения, като ползва общ метод. Предстои да се организира и публично разискване по тематиката.

Окончателното си решение регулаторът ще разгласи до 30 юни, като при постановяването му ще уточни ценообразуващите детайли на база на настоящата информация към края на юни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР