Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева
Коментари Харесай

Илиана Раева постави много висока оценка на гимнастичките след Световната купа в София

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева сложи доста висока оценка за представянето на българския тим в Световната купа, която се организира в София през уикенда. Според нея на този стадий няма кой да се мери с ансамбъла, а състезателките в самостоятелната конкуренция са посочили огромно израстване.

" Поставяме си доста високи цели и имаме вяра, че можем да спечелим златни медали на международното състезание ", разгласи Раева.

Тя още един път посочи обстоятелството, че пред всички състезателки стои още доста работа и тренировки. Българският състав приключи с пет медала в самостоятелното – четири на Катрин Тасева (един златен, два сребърни и един бронзов) и един на Боряна Калейн, а ансамбълът завоюва злато в многобоя и на три топки и две въжета, както и две бронзови оценки.

 Боряна Калейн и Катрин Тасева.
© LAP.bg

Боряна Калейн и Катрин Тасева.

" Оценката ми за представянето на български тим е доста висока. Много сме щастливи всички. Радвам се, че девойките съумяха да си изиграят толкоз мощно съчетанията, изключително на топки и въжета, макар че позволиха груба неточност. Много се веселя за Катрин Тасева, тъй като й беше нужно да повярва, че е мощна, че я харесва публиката, съдиите. Боряна Калейн се показа малко нерешително, само че тя е още доста млада ", сподели още Раева.

" Всички са доста заредени. Вече говорихме за измененията и подобренията, които би трябвало да се създадат в композициите на самостоятелното. Трябва да работим върху психическата резистентност на девойките ".

България ще бъде хазаин на международното състезание от 10 до 16 септември в " Арена Армеец ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР