Президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински навършва днес 49

...
Президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински навършва днес 49
Коментари Харесай

Красимир Инински: Плановете са да продължим развитието на бокса

Президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински навършва през днешния ден 49 години. Той приказва в особено изявление за уеб страницата на централата за свършената работа от началото на 2022, като даде оценка на представянето на националите ни.

- Господин Инински, какви са заключенията ви от извършеното през април в София Европейско състезание за младежи и девойки?

- Смятам, че направихме доста мощно състезание. От една страна организацията беше на международно равнище, като това беше самопризнание и от всички посетители, които посетиха шампионата и взеха присъединяване в него. Получихме суперлативи за всичко, което направихме, като домакини на шампионата. Това е в резултат на отличната работа, която нашият екип свърши, както преди шампионата, по този начин и по време на дните с осъществяване на мачовете. От друга страна е методът, по който минаха самите срещи. Мога да кажа, че станахме очевидци на доста равностойни срещи, здрави мачове сред боксьори, които са бъдещето на спорта и занапред ще разпростират капацитета си на интернационалните равнище. В това число и българските национали, които по нищо не отстъпват на най-големите сили. Така че съм удовлетворен от цялостната организация и методът, по който мина шампионата.

- Доволен ли сте от представянето на българските боксьори на Европейското състезание за мъже? Бихте ли отличили някои имена?

- Като цяло съм удовлетворен. Забелязах както позитивите и мощните неща, по този начин и слабостите, които би трябвало да се изчистят. Имаме още работа, само че разполагаме с млад тим, който занапред ще се развива и ще ни носи победи и медали. Като цяло мога да отлича Ергюнал Себахтин, Даниел Асенов и Хавиер Ибаниес, които се показаха в действителност доста мощно и съгласно мен Хавиер заслужаваше да играе на край на шампионата.

- Кои ще са идващите национални и интернационалните шампионати в България?

- В общи линии до края на годината ни чакат държавни шампионати във всички възрасти, след което гледаме към идната година. Тя ще стартира с шампионат „ Странджа " и ще забележим дали може да организираме и различен огромен интернационален шампионат, в това число и олимпийска подготовка.

- Колко боксьори планирате да изпратите на идващите европейски и международни шампионати в другите възрасти?

- Максимален брой, във всяка една възраст. Целта ни е да даваме опция на всички да се изявят, да натрупат опит и интернационалните участия, с цел да се развиват.

- Кои са най-големите позитиви и съществени мощни страни на Българска федерация бокс?

- Смятам, че в основата на положителната работа, която вършим във федерацията, това е екипът и отборното ни държание. Всеки един член на управлението на федерацията знае какво би трябвало да прави, по какъв начин да го направи и следваме проекта, който сме си изготвили. Но нищо не става без колектив. При нас постоянно тимът е преди всичко и това ни носи положителните резултати.

- Има ли нови стратегии и акции, които организирате, с цел да привлечете българската юноша да спортува?

- Постоянно търсим способи да разпространяваме бокса в България. Нашите треньори, боксьори и даже лица от близкото и далечно минало, вземат участие в разнообразни публични начинания. Търсим способи да влизаме в учебните заведения, където да срещаме децата с хубостта на бокса, с триумфите и с опциите, които спортът дава. Популяризирането е един от разновидностите да намираме нови лица, да се разрастваме и да продължим по пътя, който сме поели.

- Какви са проектите ви за 2023 година?

- Основната ни концепция е да участваме на оптимално повече шампионати. Следващата година е предолимпийска и е доста значимо във връзка с продобиване на квоти за Париж 2024. В същото време работим интензивно и по построяването на младите ни гении, тъй че проектите са да продължим развиването на бокса и триумфите, които реализираме.

- Кога възнамерявате да организирате идващите интернационалните шампионати в България следващата година?

- Не може да се каже към момента. Първият шампионат най-вероятно ще бъде Купа „ Странджа ", най-старият шампионат в Европа, който би трябвало да се организира през февруари. След това обаче нищо не се знае. Имаме упоритости да организираме още огромни надпревари, само че е рано да се конкретизира, предстоят диалози в тази посока.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР