Президентът на България Румен Радев отива на тридневно посещение в

...
Президентът на България Румен Радев отива на тридневно посещение в
Коментари Харесай

Румен Радев отива на тридневно посещение в Германия

Президентът на България Румен Радев отива на тридневно посещаване в Германия на 15, 16 и 17 май. Той ще е там по покана на своя сътрудник президентът Франк-Валтер Щайнмайер.

В делегацията на българския държавен глава са включени представители на управленията на национално представителните работодателски организации в България, както и управлението на най-голямата икономическа зона на Балканите " Тракия ". В състава на делегацията са също и представители на бизнеса с към този момент открити партньорства в Германия в региона на различните енергийни източници.

На 15 май, неделя, в Берлин президентът ще се срещне с представители на българската общественост в посолството на Република България в Германия.

На 16 май, понеделник, президентът Румен Радев ще организира среща на " четири очи " със своя сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер в президентския замък " Белвю " в Берлин. След това българският държавен глава ще беседва и с канцлера на Германия Олаф Шолц във Федералното канцлерство. По-рано денем е планувана и среща с кмета на Берлин Франциска Гифай.

Във фокуса на диалозите се чака да бъдат двустранните връзки сред България и Германия, задълбочаването на икономическото и капиталовото съдействие, тематики от дневния ред на Европейския съюз, диверсификацията на енергийните доставки и подсилване на сигурността на Европа в подтекста на войната в Украйна.

Президентът Румен Радев ще взе участие в Германо-български бизнес конгрес, проведен от Германската индустриално-търговска камара, който ще се организира в Дома на немската промишленост в Берлин.

На 17 май в Хамбург президентът ще се срещне с министър-председателя на провинция Хамбург и кмет на града Петер Ченчер.

В рамките на визитата си във втория по величина град в Германия българският президент ще организира среща с управлението на Търговската камара в Хамбург и ще посети компанията Aurubis AG, която развива дейна активност в България.

По-късно денем президентът Румен Радев ще се срещне и с наши сънародници, които живеят в Хамбург.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР