Президентът на България (2012-2017) Росен Плевнелиев критикува управляващото мнозинство за

...
Президентът на България (2012-2017) Росен Плевнелиев критикува управляващото мнозинство за
Коментари Харесай

Тъжно е, че човек с прякор „трактора” има шанс да посредничи за правителство, а не и бивш президент

Президентът на България (2012-2017) Росен Плевнелиев подлага на критика ръководещото болшинство за това, че е позволило предприемачът Алексей Петров да посредничи в процеса за сформиране на постоянен кабинет, откакто единствено преди година отхвърли неговата помощ и тази на някогашния външен министър Соломон Паси по същия въпрос.

" Колко е тъжно, че по-скоро един човек с прякор " Трактора " има късмет да посредничи за основаване на държавно управление, в сравнение с един някогашен президент или някогашен министър на външните работи с потвърдена известност и полезности ", сподели Плевнелиев в изявление пред bTV.

Думите му са по отношение на изказванията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че Алексей Петров е помагал в диалозите сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България " за сформиране на държавно управление, като е обезпечил " логистиката ", нужна на двете обединения за договаряния.

След последните парламентарни избори на 2 април двете политическите сили се споразумяха за общо ръководство на кабинет на ротационен принцип. Подобни опити за съглашение сред ГЕРБ и ПП-ДБ имаше и след изборите на 2 октомври 2022 година, когато контактната група на ГЕРБ, образувана към президента Росен Плевнелиев и някогашния външен министър Соломон Паси, стартира диалози за вероятно ръководство. Тя обаче не докара до никакъв резултат.

Според Плевнелиев водачите на българските демократични партии са позволили доста неточности, в това число, че не са основали държавно управление още след изборите предходната година.

" Те не поеха подадената от нас ръка преди една година. Всичко щеше да е транспарантно. Всичко щеше да е пред очите. Тази колаиция към този момент щеше да е направила всички промени. България можеше на 1 януари 2024 година да е в еврозоната. Грешките са безспир на демократичните водачи на страната ", съобщи той.

Президентът на България в интервала 2011-2017 година подлага на критика водачите на ПП-ДБ и ГЕРБ и по линия на предишното им с президента Румен Радев.

" Като минете през това че Кирил Петков развяваше афиш [с надпис] " Румен Радев е моят президент " ; че Бойко Борисов подсигурява първия мандат на Радев с кандидатурата на Цецка Цачева и като стигнете до Иван Костов, който не направи лустрация и ние през днешния ден плащаме толкоз тежка цена, че сътрудниците на Държавна сигурност още веднъж имат проект да ни отклонят от европейското ни развиване ", добави Плевнелиев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР