Президентът Еманюел Макрон загуби крехкото си мнозинство в Долната Камара

...
Президентът Еманюел Макрон загуби крехкото си мнозинство в Долната Камара
Коментари Харесай

Макрон загуби мнозинството си във френския парламент

Президентът Еманюел Макрон загуби нежното си болшинство в Долната Камара на френския парламент във вторник, откакто седем депутати се отделиха от неговата партия „ Република напред “ (РН), оповестява европейската редакция на Politico. 

В новата група, която ще се споделя „ Екология, Демокрация, Солидарност “ и ще се застъпва за „ обществена и екологична правдивост “, има общо 17 членове, най-много недоволни леви депутати от РН, в това число Седрик Виляни, който се кандидатира за кмет на Париж против претендента на Макрон Агнес Бузин, както и депутатът Матьо Орфелин, който е непосредствен с някогашния министър на околната среда Никола Уло. Тя ще бъде деветата секта в Долната Камара на френския парламент. Тя няма да е на страната „ нито на болшинството, нито на опозицията “ и ще гласоподава според от обособените проблеми, се споделя в политическия манифест на новата партия. 

„ Аз съм левичар. За да остана подобен, би трябвало да напусна „ Република напред “, съобщи депутатът Аурелиен Таше пред френския вестник Le Journal du Dimanche. Той се причисли към редиците на Макрон при започване на акцията му за президентския пост и се твърди, че е имал близки връзки с президента, осведоми Агенция " Фокус ". 

„ Икономическата цел на мандата беше доста ясна през цялото време. Фискална дисциплинираност, деблокиране на стопанската система, правене на пазара на труда погъвкав. Приложихме програмата за 2017 година, без въобще да се отклоняваме от гравитационния център “, съобщи представителят на държавното управление Сибе Ндиае пред вестник Le Parisien. 

Една група се нуждае от 289 места, с цел да има безусловно болшинство в Долната Камара на Народното събрание. Сега РН има 288 депутати, до момента в който първоначално мандата на Макрон имаше 314, само че държавното управление резервира комфортно болшинство, с помощта на поддръжката на 46 депутати от съюзническата група MoDem, ръководена от кмета на По Франсоа Байру.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР