Президентът (2002-2012) Георги Първанов прогнозира днес, че работата на специалната

...
Президентът (2002-2012) Георги Първанов прогнозира днес, че работата на специалната
Коментари Харесай

Първанов прогнозира още исторически спорове с Македония

Президентът (2002-2012) Георги Първанов предвижда през днешния ден, че работата на специфичната българо-македонска комисия няма да реши историческите разногласия сред страните. 

Договореното сред Гърция и Македония ново име на югозападната ни съседка беше осъществено под мощен външен напън, а националният интерес на България беше принуден да мълчи, съобщи Първанов в Благоевград.

Илинденско-Преображенското въстание, чиято 115 годишнина честваме от през днешния ден, ще се трансформира в рекламация за националната еднаквост на младата македонска страна, откакто тя се отхвърли от античната си  история поради претенцията на съседите ни в Гърция. Не бива да разрешаваме и това национално изменничество, сподели Първанов.

„ Ние от АБВ предложихме нашите институции да поканят премиера Заев на Петрова равнища. Ето това ще бъде знак, че въстанието, освободителното придвижване, се възприема в неговият неделим, неразкъсваем смисъл - и илинденско, и преображенско - такова, каквото е било. Няма да се случи нищо досега, до който в Скопие не признаят, че македонската страна е израснала от ствола на огромното българско дърво “, сподели той.

Основните български институции и българската дипломация не опазиха националния интерес в дебата за името на Македония, безапелационен бе Първанов. За разлика от нас Гърция  и Македония знаеха какво желаят.

„ Няма подозрение, че това  се случи под външен напън и то не европейски “, сподели той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР