През юли общият показател на бизнес климата остава приблизително на

...
През юли общият показател на бизнес климата остава приблизително на
Коментари Харесай

Бизнес климатът се подобрява в строителството, търговията на дребно и услугите

През юли общият индикатор на бизнес климата остава почти на нивото си от предходния месец, заяви Националният статистически институт. Подобрение на стопанската обстановка е записано в строителството, търговията на дребно и бранша на услугите. Единствено в индустрията се следи намаляване.

Съставният индикатор "бизнес климат в индустрията " понижава с 2.2 пункта вследствие на изместване на оценките и упованията на промишлените бизнесмени за бизнес положението на предприятията от "по-добро " към опазване на "същото ".

Бизнес климатът в строителството се усилва с 1.6 пункта, което се дължи на по-благоприятните оценки и упования на строителните бизнесмени за бизнес положението на предприятията.

Показателят "бизнес климат в търговията на дребно " се покачва с 0.7 пункта вследствие на леко усъвършенстваните оценки и упования на търговците на дребно за бизнес положението на предприятията.

Бизнес климатът в бранша на услугите нараства с 1.3 пункта, което се дължи на оптимистичните оценки на мениджърите за актуалното бизнес положение на предприятията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР