През вчерашния ден австрийските медии разкриха, че Доминик Тийм е

...
През вчерашния ден австрийските медии разкриха, че Доминик Тийм е
Коментари Харесай

Джокович за отказването на Тийм: Съчувствам му; той е сред най-важните играчи за спорта ни

През вчерашния ден австрийските медии разкриха, че Доминик Тийм е решил да приключи своята кариера на шампионата във Виена през този сезон. Бившият номер три контузи тежко своята китка през лятото на 2021-ва и просто не е същият състезател, откогато се завърна през пролета на 2022-ра. Тийм все още се намира отвън топ 100 и е бледа сянка на тенисиста, който в миналото завоюва купата на US Open, а самият той наподобява е подготвен да съблюдава думата си, че няма да продължи да играе тенис, в случай че продължава да се показва на сходно ниско за неговите стандарти равнище.

Днес Ноеак Джокович беше запитан какво мисли за възможното отричане на един от огромните си противници през последните години, а ето какво сподели сърбинът по адрес на австриеца, против който има баланс от 7 победи в 12 мача, като една от успехите на Ноле пристигна в 5-сетов конфликт на финала на Аустрелиън Оупън през 2020-та година.

" Сега разбирам това. Няма да разясня като че ли се е отказал дефинитивно, тъй като той самичък би трябвало да направи своето изказване по въпроса. Това е фамилен вид човек със страхотни полезности и положителни маниери, който постоянно е намирал време да поздрави. Показвал ми е огромно почитание на корта и отвън него, тъй че в действителност доста одобрявам Доминик. Мисля, че той е страховит образец за някой, който в никакъв случай не се предава, имайки поради през какъв брой тежък интервал мина и към момента минава с травмите си. Всички знаем какъв брой е мъчно да се завърнеш след сходно нещо, само че той не спираше да се пробва да се завърне на нивото, което му разреши да завоюва купа от Шлема и да бъда измежду водачите в международната класация.

Самият аз прекосих през същото, когато имах сериозна контузия на лакътя през 2018-та година. За благополучие, то проблемите ми не продълиха чак толкоз дълго и се завърнах на мечтаното равнище към 6 месеца по-късно. За него съставлява компликация да откри най-хубавия си тенис през последните 2 години и изрично му съчувствам, а също по този начин му поисквам всичко най-хубаво.

Всички ние се надяваме като почитатели на тениса и негови сътрудници, че той може да откри най-хубавото си равнище, тъй като постоянно е бил доста трогателен за гледане. Зрелищни удари, необикновен бекхенд с една ръка, форхенди, толкоз доста мощ и активност, които той внася на корта. Надявам се, че Доминик ще продължи да играе, колкото се може по-дълго, тъй като той е доста значим състезател за нашия спорт, само че единствено той може да реши какъв брой още и дали въобще ще продължи да играе " - разяснява международния номер едно на последната си конференция в Рим.

Djokovic was asked about the rumors of Thiem’s retirement, he says Dominic is a great person & and a family man with good values

“In Austria there are currently some rumors going on about Dominic Thiem retiring at the end of the year.
What do you think of that, your rivalry…
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР