През вчерашния ден Ализе Корне поднесе най-голямата изненада до момента

...
През вчерашния ден Ализе Корне поднесе най-голямата изненада до момента
Коментари Харесай

Швьонтек след загубата: Не знаех какво да правя на корта; нагласата ми беше, че ще загубя

През вчерашния ден Ализе Корне сервира най-голямата изненада досега на сегашния Уимбълдън, елиминирайки международната №1 Ига Швьонтек още в трети кръг. Този триумф има още по-голяма тежест, защото с него бе комплициран завършек на изумителната серия от 37 следващи победи на полякинята, стартирала още през февруари. След срещата топ поставената показа, че преди началото на конкуренцията е имала предчувствието, че серията ѝ ще завърши на Уимбълдън, като също по този начин разкри и кои съгласно нея са били главните причина за провалянето.

" Бях мощно объркана каква тактичност би трябвало да приложа през днешния ден. Ализе е умел състезател и употребява това чудесно в своя изгода. Със сигурност представянето ми не бе по никакъв начин положително. Когато стилът ти на игра е нападателен и внезапно решиш да смениш напълно метода, по който играеш, възможностите за триумф са дребни. Така че леко се обърках какво би трябвало да върша.

За да излезеш от неподходяща за себе си обстановка, би трябвало да имаш явен проект, да знаеш какво тъкмо да подобриш. Аз нямах подобен. Мислех си, че увереността, с която дойдох в Лондон, ще ми помогне да се усещам по-добре на тревата. Напускам шампионата леко разочарована, само че се надявам един ден да стартираме да се разбираме по-добре с тази настилка.

Обикновено съм строга със себе си, когато изгубвам, само че в този момент знаех, че това ще се случи рано или късно. Предчувствах, че ще стане точно на Уимбълдън, което евентуално не беше вярна настройка. Още на първите ми тренировки тук нещата не изглеждаха добре. Вероятно щеше да е от изгода, в случай че бях играла повече мачове на трева преди този момент, само че след Ролан Гарос имах потребност от отмора ", показа лидерката в международната класация.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР