През тези години Икономическият и социален съвет се оформи като

...
През тези години Икономическият и социален съвет се оформи като
Коментари Харесай

Денков: В годините Икономическият и социален съвет се оформи като най-високо експертния

През тези години Икономическият и обществен съвет се оформи като най-високо експертния съвет с композиция от политически опит, експертни познания, разнообразни отзиви, които се сблъскват по културен и цивилизован метод.

Това съобщи министър-председателят Николай Денков на откриването на конгрес на Икономическия и обществен съвет във връзка 20-годишнината от основаването му, съобщи Българска телеграфна агенция.

Денков сподели, че, когато излезе някакъв краен артикул -доклад от Икономическия и обществен съвет, в него има високо доверие и държавните управления знаят, че това е най-хубавото, на което можем да разчитаме през днешния ден. По думите на премиера държавното управление е имало няколко срещи с ръководителя на ИСС Зорница Русинова, с която Денков се познава от години и дружно си имат доверие. Министър-председателят е сигурен, че това ще бъде едно от най-полезните партньорства през идващите месеци и години.

 

Непосредствените ни предпочитани задания са свързани с консолидираното в някои от най-важните интернационалните институции. Не единствено зоната Шенген и еврозоната, само че и Организацията за икономическо съдействие и развиване, съобщи Денков. Според него това са старания, които на пръв взор наподобяват относително лесни, само че е много мъчно да се осъществят, тъй като във всяка една страна има специфики, които би трябвало да се регистрират, когато се прави съответният преход.

Разчитаме извънредно доста на вас, с цел да можем дружно да намерим тези стъпки, които от точка А, в която се намираме сега, да ни доведат до точка Б с най-голяма изгода за стопанската система, с минимум опасности от основаване на спешни обстановки, обърна се министър председателят Денков към представителите на ИСС. Тези непосредствени задания и цели са основата, върху която желаеме да стъпим за доста по-голямата задача и тя е по какъв начин да повишим качеството на живот, тъй че освен да прекратим желанието за овакантяване на страната от младежите, а в случай че можем да обърнем тази наклонност, което може да стане единствено по едни метод – хората да желаят да живеят тук, тъй като животът е по-хубав, съобщи Денков. По думите му това е огромната ни задача, която ще реши демографския проблем и всички други ежедневни проблеми, с които се сблъскваме. Това е титанична задача, която изисква всички да се обединим към нея – ръководещи, съпротива, специалисти, съобщи Николай Денков.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР