През тези четири години преминахме през много тежки кризи –

...
През тези четири години преминахме през много тежки кризи –
Коментари Харесай

Фандъкова: Не допуснахме големите кризи да се превърнат в кризи за София

През тези четири години преминахме през доста тежки рецесии – от международна пандемия, през голяма инфлация, бежански талази, до политическа неустойчивост. Като локална власт устояхме и направихме доста и не допуснахме огромните рецесии да се трансфорат в рецесии на София. 

Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която произнесе слово на днешното тържествено съвещание на Столичния общински съвет, отдадено на Деня на София – 17 септември. 

„ Честит празник на мъдростта, на съзиданието с обич, религия и вяра. За всички нас това не е единствено градски, само че и персонален празник, тъй като е празник на напъните и работата за всеки от нас. За този финален 17 септември, в който сме дружно с общинския съвет, желая да благодаря на всеки. Благодаря на моите сътрудници за труда и напъните им за доста свършена работа. Днес няма да изреждам планове и обекти. Големите цели се реализират с ежедневни борби. Често те остават невидими за близките. Когато ръководиш хиляди хора, най-важно е да цениш труда им. За мен беше чест да сме един тим, постоянно прекарвайки повече време дружно, в сравнение с със своите фамилии “, означи Йорданка Фандъкова. 

Тя благодари на администрацията и на всички общинските съветници, както за поддръжката, по този начин и за разногласията, които са водили. 

„ Често слушам някои да мерят отговорността си с броя на хората, които са дали своят вот за една или друга партия. Отговорността ни е доста по-голяма. Тя е и пред тези, които въобще не се интересуват кой взима решенията за града ни. Моят апел към вас за идващите локални избори е да не създавате несъществуващи разломи, да не изграждате несъществуващи разлики, да не противопоставяте едни хора против други, в опит да се харесате на някого “, обърна се тя към общинските съветници. 

„ София е общественост от почтени и свободни хора, които градят и живота си, и бъдещето на страната ни. За това са нужни високи и същински цели, които да увличат, основават и сплотяват “, сподели още кметът на София.

Всички общински съветници получиха като подарък книгата „ Етюд-и-те на София “ на фотографа Иван Шишиев. 

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР