През тази седмица дойдоха две чакани от румънците новини: първо

...
През тази седмица дойдоха две чакани от румънците новини: първо
Коментари Харесай

В Румъния увеличават пенсиите и минималната заплата от 2023 г.

През тази седмица пристигнаха две чакани от румънците вести: първо ръководещата трипартийна коалиция разгласи, че ще усили пенсиите от 1 януари, а два дни по-късно беше доказано, че от началото на идната година ще бъде нараснала и минималната заплата, заяви Българска телеграфна агенция.

Правителството и обществените сътрудници реализираха единодушие за увеличение на обезпечената брутна минимална работна заплата от 1 януари 2023 година на 3000 леи (609 евро), от които 200 леи (40 евро) са освободени от налози и обществени осигуровки, заяви министър председателят Николае Чука след среща на Националния тристранен съвет за обществен разговор в четвъртък. В известието се отбелязва, че в строителния бранш минималната заплата ще бъде 4000 леи (813 евро).

" Сметнахме за належащо да се консултираме по тази тематика със обществените сътрудници, тъй че според от техните оферти и бюджетните вероятности за идната година да предложим реалистично решение в сегашния подтекст ", отбелязва министър председателят в известие, представено от Аджерпрес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР