През студените месеци прекарваме по-голяма част от времето си в

...
През студените месеци прекарваме по-голяма част от времето си в
Коментари Харесай

Страдаме ли от Синдрома на болната сграда

През студените месеци прекарваме по-голяма част от времето си в затворени пространства. Именно в този интервал на годината е и пикът на вирусните и грипни болести. Това води до разумния извод, че сред двете има директна връзка.

За Синдромa на болната постройка учените приказват от години. В основата му стои казусът с неприятната вентилация на въздуха в пространствата и замърсяването в резултат на рядко проветряване, непочистване на филтрите на климатиците и други сходни предпоставки.
 Снимка 404394

Трудно можем да разпознаем синдрома, изключително когато всички към нас са заболели, а мисълта, че и ние се разболяваме, е най-логичната допустима. Това положение се показва в признаци, които доста наподобяват тези на настинката и грипа. Спецификата обаче е, че те сe появяват единствено когато сме в затвореното пространство, а когато го напуснем - изчезват.

Дразнещо гърло, затруднено дишане, хрема, обриви, главоболие, виене на свят, отмалялост, гадене, настинка, нервност и други сходни са измежду признаците, че затвореното пространство, на което прекарваме огромна част от времето, очевидно унищожава здравето ни. Зачестяват и недоволствата от вирусни инфекции, алергии, астма и сърдечно-съдови болести.

Синдромът на болната постройка може да се появи както в дома, по този начин и на работното място. А главното лекарство против него е постоянното проветряване. Защото освен мръсният въздух на открито ни убива, само че и този на закрито.
 Снимка 404387

Когато въздухът е застоял, в него има повече въглероден диоксид. Той е отлична среда за развиване на вируси и бактерии, които попадат в организма ни през носа и устата, написа Health Line.
 Ново домашно растение може да пречиства въздуха
Домашното растение, което пречиства въздуха

За изгодите от ГМО

Принос към това замърсяване и вредата за организма ни имат и високите равнища на прахуляк, съществуването на плесен и мухъл, високата мокрота и прекомерно сухия въздух, тютюнопушенето и химикалите в почистващите артикули.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР