През следващото денонощие под влияние на преминаващ южно от страната

...
През следващото денонощие под влияние на преминаващ южно от страната
Коментари Харесай

Започват интензивни валежи и застудяване в страната

През идващото денонощие под въздействие на преминаващ южно от страната средиземноморски циклон ще се сътвори валежна конюнктура.
През деня времето ще бъде облачно, на доста места с превалявания от дъжд, в планините над 1500 м - от сняг. С сдържан и краткотрайно мощен северозападен, в Източна България - североизточен вятър ще нахлува леден въздух.
Жълт код за превалявания е разгласен в 15 области в западнат половина от страната. Там ще има обилни превалявания, най-вече от дъжд с количества до към 25 mm. С понижението на температурите след обяд в Предбалкана и по високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг. Минималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, а оптималните ще са от 4°-5° в северозападните региони до 13°-15° в югоизточните, където преди обяд вятърът към момента ще е от югозапад. Там по-късно денем с прекосяването на студения фронт ще има и гръмотевична активност.
За София оптималната температура ще бъде 5 градуса, по Черноморието 14-15, в северните региони сред 7 и 13 градуса, в южните към 12-14 градуса.
В сряда още веднъж ще има валежи, само че по-слаби от дъжд в източната половина, на запад от сняг. Дневните температури ще бъдат сред 4 и 10 градуса, за София 4.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР