През следващите дни се очакват най-високите температури за месец юни,

...
През следващите дни се очакват най-високите температури за месец юни,
Коментари Харесай

Пригответе се! Тази седмица ни чакат най-горещите дни за юни

През идващите дни се чакат най-високите температури за месец юни, заяви " Нова телевизия ". Топлите въздушни маси, които донесоха жегите в Югозападна и Централна Европа, се придвижват на изток и се чака да обзет Балканите към средата на тази седмица. Дневните температури ще са към и над 30 градуса. Особено горещо ще е по долината на река Струма, по поречието на Дунав и в Югоизтока, където показанията на термометрите ще са до 40 градуса. Следобедни гръмотевични стихии с риск от градушки се обрисуват към 27 юни и по-късно към самия завършек на месеца и началото на идващия.

В понеделник денят ще е безоблачен с лека следобедна облачност към планинските масиви и тук-там в източната част на страната. Ще е без превалявания, без мощен вятър, дневните температури ще се движат сред 28 и 32-33 градуса. По планините стойностите на термометрите ще са сред 14 и 21 градуса според от надморското ниво. Около крайбрежието температура на въздуха ще е до 27 градуса, на морската вода - до 23 градуса, със едва неспокойствие.

Във вторник (21 юни, първи ден на астрономическото лято) за малко ще проникне по-хладен въздух. Нестабилен леден фронт от циклон над Североизточна Европа ще сътвори условия за краткотрайни следобедни валежи с гръмотевици и риск от градушка. Валежите няма да са повсеместни, а ще обиден единствено някои региони в Западна България и Дунавската низина. Температурите ще продължат да се покачват и дневните стойности ще са към 30 градуса, до 35 в обичайно топлите елементи на страната. С леки съмнения оптималните температури ще се запазят и в дните до края на седмицата. В сряда и четвъртък ще се увеличи вероятността за следобедни превалявания с бурна гръмотевична интензивност и заплаха от градушки.

В петък и събота слънцето ще вземе превес съвсем над цялата страната, а в неделя в часовете следобяд и вечерта ще превали и ще прегърми с по-голяма възможност над Стара планина и южно от нея.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР