През последните седмици една от най-обсъжданите теми в мрежите бе

...
През последните седмици една от най-обсъжданите теми в мрежите бе
Коментари Харесай

Google раздава ваучери за 5 долара срещу снимка на лице

През последните седмици една от най-обсъжданите тематики в мрежите бе приложението FaceApp, което, както установихме, събира фотоси на лицата ни при много съмнителни условия.
 FaceApp и какво разкриват разпоредбите за прилагане на приложението
Какво разкриват разпоредбите за прилагане на FaceApp

И по какъв начин сами продължаваме да се лишаваме от поверителността на данните си

Най-вероятно в идващите години ще чуваме много за сходни начинания, защото технологията за лицево различаване набира от ден на ден скорост, а изкуствените интелекти зад другите приложения в тази сфера се нуждаят от фотоси, посредством които да заучат занаята.

Вчера от сътрудниците в ZDNET научихме, че сега чиновници на Гугъл обикалят улиците в няколко огромни градове в Съединени американски щати и оферират ваучери от пет $ за Amazon или Starbucks в подмяна на фотография на лицето на човек.

Новината е достигнала до ZDNET след сигнал на човек на име Джордж (не се загатва фамилия), който е бил в контакт с един от екипите на Гугъл.

Джордж е приел предлагането и е получил ваучера си, само че преди този момент е трябвало собственоръчно да си направи няколко селфита от разнообразни ъгли, употребявайки камера на Гугъл.

Твърди се, че акцията на Гугъл цели да събере задоволително портрети на хора, с които да тренира логаритмите за лицево различаване в Pixel 4, който най-вероятно ще разполага с сходна на Face ID технология.
 Какво знаем за идващия Pixel смарт телефон на Гугъл
Какво знаем за идващия Pixel смарт телефон на Гугъл

Откриваме някои прилики с iPhone 11
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР