През последните няколко дни Рафаел Надал все по-често загатва на

...
През последните няколко дни Рафаел Надал все по-често загатва на
Коментари Харесай

Марк Лопес: Надал изпитваше болка след сблъсъка с Джокович, но знае как да я преодолее

През последните няколко дни Рафаел Надал все по-често загатва на своите конференции, че краят на кариерата му може да се окаже по-близо, в сравнение с всички ни се желае. Испанецът страда от мъчно лечимо дегенеративно заболяване, наречено " синдром на Мюлер-Вайс ", което съставлява остеонекроза на тарзална кост, или казано с други думи - една от най-важните кости, играеща основна роля за редица придвижвания, присъщи за тениса (смяна на посоката, завъртане, спринт, приклякане), стартира да залинява. Именно това е ставало причина за чести и продължителни отсъствия на Матадора от корта, а в този момент може да принуди рекордьора по трофеи от Шлема даже да приключи кариерата си.

Дотук на тазгодишния Ролан Гарос манакорецът съумява да се оправи с болката и към този момент е част от полуфиналната фаза на шампионата, където ще се изправи против международния №3 Александър Зверев. Преди дуела им един от двамата треньори на Надал - Марк Лопес, разяснява догатките за неотдавнашен завършек на кариерата на Рафа, както и метода, по който се е чувствал германецът след триумфа над Новак Джокович на четвъртфиналите.

" Става въпрос за сериозна хронична травма, само че въпреки всичко считам, че ще може да води естествен живот след отдръпването си от тениса. Трябва да мислим положително, а не че ще се откаже. Надявам се и мощно искам той да играе на Уимбълдън.

Все още работата не е довършена, не би трябвало да се радваме прекалено много на успеха над Джокович. Зверев е трета ракета на света и заслужава почитание. На сутринта след четвъртфинала против Новак Рафа изпитваше лека болежка, когато се разсъни, само че все пак се движеше обикновено. Той е човек, който знае по какъв начин да преодолее физическия дискомфорт ", описа още Лопес, с който завоюваха златен орден при тандемите на Олимпиадата в Лондон през 2016.

Rafa Nadal’s coach Marc Lopez talking to Spanish radio station COPE: " I`m positive and I trust that Rafa`s foot will last until Sunday.... After the wear and tear against Djokovic, he got up with pain.”

Would fit with reports he only hit for 30 of scheduled 90 mins yesterday.
— James Gray (@jamesgraysport)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР