През последните години терминът войната по пътищата придоби широка употреба,

...
През последните години терминът войната по пътищата придоби широка употреба,
Коментари Харесай

Денков: България е в челните места по брой жертви на пътя

През последните години терминът " войната по пътищата " закупи необятна приложимост, тъй като, за жалост, България е на едно от челните места по брой тежки катастрофи и по брой убити на пътя след тези катастрофи. Затова държавното управление пое задачата да предложи и да вкара в деяние нови по-строги ограничения, които да понижат жертвите, да понижат и тежките катастрофи.


Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ В този подтекст решението на Народно събрание да лишава транспортните средства, с които са осъществени нарушавания или след приложимост на алкохол, или след приложимост на наркотични субстанции, е стъпка в вярната посока ", сподели Денков.

Премиерът е безапелационен, че държавното управление ще направи всичко допустимо тези ограничения да бъдат въведени в практиката и да понижат рисковете пред хората, които нямат никаква виновност за това, което се случва по улиците. „ Особено значимо е да се редуцира срокът на приемане на резултати след взимане на кръвни проби, по тази причина към този момент организираме взаимно с Министерство на вътрешните работи и с другите институции закупуването на нова инсталация, подготовката на експерти и организирането на нови лаборатории в страната ", заяви той и добави, че задачата е тези проби да излизат като резултати в границите на до една седмица.

Денков предизвести, че това ще отнеме време, защото би трябвало да се закупи нова, скъпа инсталация, а това става с избрани процедури. „ Дотогава разпореждам на министъра на вътрешните работи, взаимно с прокуратурата, да огледат деликатно разпоредбите за използване на тези ограничения по този начин, както са признати в закона, и да създадат допустимо най-хубавата организация, тъй че хората, които са почтени, да се усещат умерено по улиците, а тези, които вършат нарушавания, да знаят, че ще получат съответното наказване ", сподели още министър председателят./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР