КАРАЧИ, Пакистан (АП) — Роден и израснал в Пакистан на

...
КАРАЧИ, Пакистан (АП) — Роден и израснал в Пакистан на
Коментари Харесай

Милиони афганистанци се прибраха в Пакистан, за да избягат от войната. Сега мнозина се крият, за да избягат от депортиране

КАРАЧИ, Пакистан (АП) — Роден и израснал в Пакистан на родители, избягали от прилежащ Афганистан преди половин век, 18-годишен юноша се оказа на милостта на полицията в Карачи, който взе парите, телефона и мотоциклета му и го изпрати в център за депортиране.

Уплашен и комплициран, той прекара три дни там, преди да бъде изпратен назад в Афганистан, място, където в никакъв случай не е бил, с нищо с изключение на облекла на гърба си.

Младежът е един от минимум 1,7 милиона афганистанци, трансформирали Пакистан в собствен дом, до момента в който страната им потъваше от ден на ден в десетилетия на война. Но те са живели там без законово позволение и в този момент са обект на жестоки репресии против мигранти, които съгласно Пакистан би трябвало да изоставен.

Около 600 000 афганистанци са се завърнали вкъщи от предишния октомври, когато започнаха репресиите, което значи, че минимум един милион остават в Пакистан и се крият. Те са се отдръпнали от общественото пространство, изоставят работата си и рядко напущат кварталите си от стра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР