Единадесет страни от ЕС, включително Франция и Италия, ще бъдат

...
Единадесет страни от ЕС, включително Франция и Италия, ще бъдат
Коментари Харесай

Единадесет държави нарушават правилата за дефицит на ЕС

Единадесет страни от Европейски Съюз, в това число Франция и Италия, ще бъдат порицани от Европейската комисия за несъразмерни държавни разноски, откакто новите фискални правила влязат в действие тази година.

Тези страни предходната година имаха бюджетни дефицити, по-големи от прага от 3 % от Брутният вътрешен продукт, позволен съгласно разпоредбите на Европейски Съюз. Комисията ще реши през юни дали да започва така наречен процедури при несъразмерен недостиг (EDP) във всеки обособен случай. Страните в еврозоната могат да бъдат изправени пред санкции, в случай че не поправят курса си, до момента в който страните отвън еврозоната са изправени пред репутационни опасности.

Франция, Италия и Белгия, чиито дефицити надвишават 3 % и вършат не възнамеряват да се върнат към сходство през идващите няколко години, съвсем обезпечено ще бъдат глобени.

Тези фискални правила бяха прекратени по време на пандемията Covid-19 и в този момент се ползват още веднъж, откакто бяха реформирани, в това число клаузи, даващи повече независимост на деяние за вложения...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР