През последните години се наблюдава спад в броя на регистрациите

...
През последните години се наблюдава спад в броя на регистрациите
Коментари Харесай

10 изненадващи причини, поради които хората не сключват брак

През последните години се следи спад в броя на регистрациите на бракове. И повода не е стресът от пандемията. Институцията на фамилията губи своята стойност - такава е тъжната действителност. Нищо не стои неподвижно: Земята се върти, изискванията на живот, задачите, полезностите се трансформират.       
1. Отговорност
За страдание не всеки желае да поеме отговорност за себе си, своите дейности, а по-късно и за фамилията. И фамилията към този момент не е един човек, отговорността се усилва: всекидневието, финансите, връзките и децата.
2. Инфантилизъм
Инфантилните хора всъщност са пораснали деца. Те не престават да живеят в позицията на дете. За тях е мъчно да осъзнаят, че детството е минало, а зрелостта е почнала, което изисква съществено и отговорно отношение и държание от тях.
3. Лична незрялост
Психиката се образува вътреутробно, със старта на мозъчната активност. Личността се образува дефинитивно до 20-23 годишна възраст. През този интервал стартира персоналната зрялост. В актуалния свят, обаче, тази възраст се усилва до 25 години, а в някои случаи въобще не се среща. Защо? Защото за душeвността детската, детска поза е по-позната, разбираема и комфортна. Надутото его дава отговор на позицията, при която " светът би трябвало да се върти към мен и за мен ".
4. Несигурност
Липса на убеденост в себе си, нечии сили, качества, усеща, стремежи. Несигурност в колегата, в неговата откровеност, надеждност, усеща. Съмнения по отношение на правилността на избора, нуждата да бъдем дружно. В резултат на това има отвод за осъществяване на дейни дейности и взимане на решение.
5. Страх
Страх да не сгрешим, боязън да не оправдаем упованията, боязън от отчаяние, боязън да не бъдем неприятни, боязън да не се оправим, боязън от повторение на отрицателни прекарвания, боязън да не бъдем част от нещо ново, боязън да не сме дружно 24/7. Страхът е положение на вътрешна неустойчивост и какофония. Той приказва на хората за заплахата, само че за прочувствените и изключително впечатлителните постоянно е измислена страст.
 Защо и вторият брак завършва с бракоразвод? Защо и вторият брак завършва с бракоразвод?
За огромна част от двойките първият брак се оказва несполучлив. Често те подписват втори и даже трети брак. Но съгласно статистиката такива б...
6. Психологични контузии
Лоши персонални прекарвания, които нараняват, ви пречат да гледате на новата връзка по здравословен метод. Травмираният човек гледа на нова връзка от гледната точка на остаряла контузия.
7. Свобода
Съществува мнение, че фамилията е ограничаване на персоналната независимост. Има доста рамки, забрани: не ходете тук, не правете това, тогава не носете... Физическата и психическа независимост във всеки реагира по собствен метод.
8. Достъпност
 3 зодии, с които НИКОГА да не се бракосъчетавате 3 зодии, с които НИКОГА да не се бракосъчетавате
Когато любовта сред двама души стартира да прелива по шевовете, те схващат, че е настъпил моментът за идната сериозна стъпка, а им...
Защо да създавате семейство, в случай че имате всичко?
9. Любов
" Любовта е скъп подарък. Това е единственото нещо, което можем да дадем и въпреки всичко остава с вас. " (Л. Н. Толстой). Така е, в случай че е обич, в случай че те знаят по какъв начин да обичат. Но много постоянно си разрешават да бъдат обичани или даже по-лошо - изискват обич за себе си и да не дават в подмяна.
10. Цел
Няма схващане какво е семейство и за какво нуждая се от него. Няма фамилна полезност - не се образува.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР