През последните години фирми и бизнес схеми на двамата са

...
През последните години фирми и бизнес схеми на двамата са
Коментари Харесай

Имаме проблем: „Квотата“ за крадците във властта е 3,5 млрд, а те присвояват над 15!

През последните години компании и бизнес схеми на двамата са разкривани в десетки изявления, най-много във Фрог нюз, Биволъ и още няколко издания. Често са били замесвани и имената на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния основен прокурор, а в този момент началник на КПКОНПИ Сотир Цацаров и настоящия основен прокурор Иван Гешев. „ Цената “ на тези изявления са повдигнати обвинявания, разпити, запори на сметки и имущество от КПКОНПИ и прокуратурата, правосъдни каузи, въвличане в ОПГ, забрани за овакантяване на страната, данъчни инспекции, подслушване и следене, в това число и провокативни дейности от страна на някои служби. Тази заран получих следващата призовка като обвинен по дело, което съдът връща няколко пъти на прокуратурата като неуместно.

Споменавам Фрог нюз и Биволъ, само че в случай че има други дано ме извинят, че не ги загатвам.

Но на тематиката.

Във Фрог нюз разполагаме с информация, че български магистрати имат първокласни къщи и имения в Гърция и други средиземноморски страни. Много от тях са добити посредством подставени лица, нерядко техни сътрудници. Връзките сред тях са корупционни, полови, посредством зависимости от дрога, алкохол, насъбрани задължения, заеми и прочие Привлечени са също компании, чиито притежатели са заплашвани са покачване на обвинявания, свидетелски показания или с обтягане на „ чадър “ над активността им. Нямаме годни доказателства обаче. Но знаем за опити за самоубийство, закани за очистване, потребление на пандизчии за тормоз, напън върху фамилии, против деца...

Част от тези магистрати са в укривания и досега лист на български политици, министри и прочие, които са подавали подправени заявления и са укривали сметки и парцели за милиони в чужбина.

Високият рейтинг на първото служебно държавно управление на Румен Радев т.г. в немалка степен бе поради обещанието, че този лист с към 80 имена в него, ще бъде оповестен. Е да, само че не се случи. И знаете ли за какво? Защото в него са хора от съществени партии, значими прокурори и съдии, някогашни министри и други сходни. В избрани кръгове се приказва, че и основни прокурори има вътре. Може, нали от дълго време обикаля слух, са платени 5 милиона, с цел да стане Цацаров основен прокурор? За получавани от него по 200 000 евро месечно в плик също се чу. Както и за 67 милиона, предадени за някогашен министър председател посредством финансовия му министър. Не един и двама предприемачи споделят, че принудата да се заплаща „ такса успокоение “ е процедура.

Там би трябвало да се целят антикорупционните структури, като преди този момент бъдат прочистени от „ калинки “ и хора на мафията в самите тях. Това към този момент трябваше да се случва… Трябваше.

Тайният лист е скришен за обществото, само че двайсетина, а може и повече души, са осведомени с него и рекета върви с цялостна мощ. Непубликуването му поддържа живи зависимостите от задкулисието.

По данни на антикорупционни структури на Организация на обединените нации и Европейски Съюз приблизително към 3% от Брутният вътрешен продукт на една страна изчезва в незнайна посока всяка година. Чрез корупционни практики. В едни страни процентите са по-малко, в други – повече. Брутният вътрешен продукт на България е към 118 млрд лв.. Важните корупционери са към 1000 по неофициални данни. Веригата е от министър председател, през министри, депутати, близки до тях предприемачи, кметове и прочие „ Полагат “ им се по 3 млн на калпак. Босовете, несъмнено, вземат тлъстата мръвка, която надолу изтънява. Навсякъде има такова „ животно “, само че у нас краденето доближава колосалните 13-15 на 100 от Брутният вътрешен продукт! Оттам са високи цени, нереалните публични поръчки и мизерията, в която живеят 1,3 млн българи, а страната се е заклещила на дъното като кораба " Вера Су " край Камен браг....

И ето, че даже сякаш готиното служебно държавно управление отхвърля да разгласява „ този “ лист. Пробутват ни някакви кисели пояснения, овъртания и подмятания към по-непослушните медии да не шумят доста по въпроса. Послушните си траят по… разбиране.

Това би трябвало да се знае.

Още нещо. Разкритията на Пандора Пейпърс има резултат, когато разобличават хора от властта и политиката. Частните бизнесмени в целия свят мислят непрекъснато по какъв начин да укрият налози. Така е от памтивека. Офшорните зони са измислени от тези, които през днешния ден сякаш им се гневят. Идеята на разкритията е да се ударят тези, които не съблюдават несъмнено възпитание и граници. Най-вече заемащите високи държавни постове, на които заплаща данъкоплатецът, а те го ограбват, мамят, манипулират, лъжат, малтретират, подиграват, унижават.

Второто българско име от Пандора Райдърс се оказа това на Николай Младенов, някогашен боен и вътрешен министър, както и делегат на Организация на обединените нации за Близкия Изток. Оказва се, че той е придобил офшорка, само че твърди, че не е осъществявана никаква активност. Не мисля, че от този шубрак ще изскочи заек…

Доста по-различно е ситуацията с президента на Русия и негови близки сътрудници и родственици, краля на Йордания, президента на Азербайджан, сръбския финансов министър, президента на Украйна, премиера на Чехия (Бабиш твърди, че покупко-продажбите са му отпреди да влезе в политиката) и други

Не ме разбирайте погрешно: бих желал по отношение на българските „ участници “ да се приложат най-малко същите ограничения, които се практикуват от институциите много години по отношение на мен, мои сътрудници и близки. Справедливостта е висша полезност.

Днес президентът Румен Радев декларирал: „ Моите упования са българските служби, правоохранителни органи, да работят по този начин, че възобновяване на стабилността да минава през това българските жители да научават от тях, а не от чужбина за нарушаваните ни закони “.

Чудесно, само че за какво не се случва?

Затова: господин президент Радев, господин длъжностен министър председател Янев, господин длъжностен вътрешен министър и вице-премиер Рашков, господин ръководител на КПКОНПИ Цацаров, господин основен прокурор Гешев, обявете същинския лист! Няма грам съображение да е конфиденциален, знаете това. Иначе наподобява, че обслужвате нечии ползи.

Бъдете на висотата на постовете, които заемате! Ако можете…

Огнян Стефанов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР