През последните две години Vivacom увеличи пазарните си дялове и

...
През последните две години Vivacom увеличи пазарните си дялове и
Коментари Харесай

Николай Андреев, Vivacom: При нас е всичко, което потребителите могат да поискат от един телеком

През последните две години Vivacom усили пазарните си дялове и се трансформира в водач на пазара на платена телевизия и интернет, а приходите на телекома през 2022 година са нарастнали с близо 9% на годишна база, над междинните темпове на напредък на пазара. Това стана ясно в изявление на основният изпълнителен шеф на Vivacom Николай Андреев за “24 часа “.

„ Пътят към триумфа в телеком бранша минава наложително през огромни вложения. Така се раждат нововъведенията, по този начин Vivacom се наложи като компанията, която задава стандартите във всички сфери на промишлеността – и резултатът е, че през днешния ден потребителите намират при нас всичко, което могат да изискат от един телеком. И от ден на ден избират Vivacom ”, споделя още Андреев.

Наскоро водещият телеком разгласи и една от най-мащабните си покупко-продажби за продажба на пасивната си инфраструктура - телекомуникационните кули. Така компанията ще си обезпечи обилни средства за развиване на новаторски артикули и висококачествени услуги за потребителите в дълготраен проект. Андреев коментира, че кулите от дълго време не са сериозна инфраструктура за операторите, по тази причина наклонността в международен мащаб е отделянето им. А приходите ще дадат опция за интензивен напредък на бизнеса, от който най-голяма изгода имат клиентите.

Според Николай Андреев, нововъведенията ще бъдат главен фокус за притежателя на Vivacom United Group през идващите години. Компанията неотдавна разгласи, че ще влага 4,8 милиарда лв. в България в идващите три години. Средствата ще отключат повече благоприятни условия за потребителите на Vivacom - в допълнение развиване на 5G мобилната мрежа, на 10GIGA оптичната мрежа, на интертактивната ТВ платформа EON, а също и за възстановяване на потребителско преживяване.

До края на тази година се чака 5G клиентите да доближат 1 милиард в света, а до 2028 година да надвишават 5 милиарда. Тенденцията е явна, предвижда Андреев и добавя: „ 5G подтиква растежа на всички мобилни данни и дава опция за редица нововъведения за крайния консуматор – такава е най-новата услуга, която предложихме единствено преди два месеца – 5G Home Internet. Тя е съвършеното решение за всеки, който има потребност от безграничен високоскоростен интернет за дома и висококачествена телевизия даже в региони, в които няма построена оптична мрежа. Уникалното й преимущество е комбинирането й с ТВ платформата EON.

Това е допустимо с помощта на 5G мрежата на Vivacom – най-голямата в страната с покритие от близо 82% на популацията в страната “.

5G мрежата ще продължи да бъде основна за дигитализацията и нововъведенията в редица области и добавя, че в това време условията за по-високи скорости не престават да нарастват, по тази причина редом с 5G ще се развиват и оптичните мрежи – като оптичната 10GIGA мрежа на Vivacom, която обезпечава свръх бързия 10Gbps интернет за потребителите.

„ Горд съм, че първи стартирахме построяването на такава мрежа в България. Впечатляващи са темповете, с които я разраснахме - от 10 000 семейства в столичния квартал „ Младост “ през 2020 година, днес тя покрива близо 500 000 домакинства в страната. Целта ни е тази свръхмодерна технология да работи за хората и да удовлетворява упованията за експедитивност и качество на връзката ”, отбелязва Андреев.

Бързият интернет и надеждната връзка усъвършенстват още повече и преживяването с интерактивната ТВ платформа EON, която към този момент има над 600 000 консуматори в страната.

„ От иновация, която въведохме на българския пазар преди две години, през днешния ден EON се трансформира в стандарт и желана платформа за цялото семейство. Това е с помощта на неповторимата композиция от над 200 канала, ТВ списък до 7 дни за всички канали, внушителна видеотека с над 15 хиляди заглавия, доста високо качество на картината, опция за гласово търсене, персонализирано наличие на цели 5 профила, в това число и детски, а също и състезателен режим “, изяснява Андреев в изявлението и загатва, че напълно скоро Vivacom ще пусне напълно нова световна стрийминг услуга, която ще води виртуално клиентите на EON непосредствено на зрелище в Кралския спектакъл в Лондон или Метрополитан Опера в Ню Йорк. От публично известие на телекома няколко дни по-късно, стана ясно, че това е Marquee TV, която предлага най-хубаво от света на изкуството.

Превръщането на Vivacom в безспорен иноватор, който диктува трендовете на българския пазар и предлага на едно място всичко належащо за качествена и бърза съгласуваност с неограничени благоприятни условия, е решаващият фактор съгласно Андреев за избирането му за Форбс Съд на Европейските общности на годината. Той получи влиятелната премия предишния месец.

По-рано тази година Vivacom получи и още едно върхово самопризнание - Ссветовната телепорт асоциация дефинира компанията за най-бързоразвиващия се оператор на сателитни услуги за бизнес клиенти в целия свят и я подреди измежду 20-те световни водачи в бранша.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР