През последните дни украинските сили са постигнали забележителен напредък срещу

...
През последните дни украинските сили са постигнали забележителен напредък срещу
Коментари Харесай

Белият дом обяви забележителния успех на ВСУ

През последните дни украинските сили са постигнали " незабравим прогрес " против съветските войски на южния фронт, заяви съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби, представен от Вarrons.

Запитан за рецензиите, че контранастъплението на Киев против съветските сили не е напреднало доста за три месеца, представителят на Белия дом призна, че битката върви по-бавно, в сравнение с самата Украйна се е надявала.

" Въпреки това през последните към 72 часа отбелязахме прочут прогрес на украинските въоръжени сили по южния фронт ", е декларирал Кирби пред кореспонденти.

" Те реализираха прочут триумф при втората линия на съветската защита ".

През последните дни западните разбори на бойното придвижване демонстрираха, че украинските сили са проникнали в съветските линии на няколко километра сред Роботине и Вербове в Запорожка област.

Целта на Киев е да напредне непосредствено на юг към Азовско море, като прекъсне съветския сухопътен достъп до окупирания Крим.

Но съветските сили са основали дълги и дълбоки бариери по терена, в това число с танкове, минни полета и други защитни уреди, с цел да забавят напредването на Украйна, напомня " Фокус ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР