През последните девет седмици германското правителство сведе до минимум доставките

...
През последните девет седмици германското правителство сведе до минимум доставките
Коментари Харесай

Велт ам зонтаг: Символични доставки от Германия за Украйна

През последните девет седмици немското държавно управление сведе до най-малко доставките на оръжие за Украйна . Това заяви вестник " Велт ам зонтаг ", като се базира на документи, с които разполага.

Според вестника от края на март Германия не е доставяла на Киев обилни количества леко въоръжение. Така сред 30 март и 26 май немските управляващи предават на Украйна единствено две партиди оръжие.

Според листата в средата на май Германия е доставила на Киев 3000 противотанкови мини и още 1600 профилирани противотанкови ориентирани мини. Досега немският канцлер Олаф Шолц отхвърляше да достави на Киев танкове и бронетранспортьори , базирайки се на съглашения със съдружниците от НАТО, написа вестникът.
 Войната в Украйна: Германия притегля съветски IT експерти
Войната в Украйна: Германия притегля съветски IT експерти

Берлин облекчава визовите условия

От своя страна представител на немското министерство на защитата съобщи пред вестника, че " информацията за съответни доставки на оръжие е обвързвана със сигурността и е класифицирана ".

" Ето за какво апелирам за схващане, че не мога нито да дава повече детайлности, нито да ги потвърдя ", сподели тя.

Посочва се обаче, че друга немска оръжейна пратка, друга от тази през май, е пристигнала в Украйна месец по-рано. Според вестника обаче в него имало единствено елементи за картечници, " запалителни принадлежности ", детониращи шнурове, радиостанции, ръчни гранати, взривни устройства и мини.

Според украинската страна, както акцентира " Велт ам зонтаг ", последната доставка на противовъздушни и противотанкови оръжия от Федерална Република Германия е осъществена на 25 март, преди повече от два месеца .
 Германия дава безплатно 1 милиарда евро на Украйна
Германия дава безплатно 1 милиарда евро на Украйна

Това разгласи финансовият министър на срещата на Г-7

Той включва 2000 ракети за ръчни противотанкови гранатомети " Панзерфауст 3 " и 1500 портативни системи за противовъздушна защита " Стрела ". Според украинския лист от 29 март обаче към момента има потребност от тези муниции. Така, в допълнение към портативните системи за противовъздушна защита " Стингер " (MANPADS) и противотанковите оръжия, украинската войска се нуждае и от противокорабни ракети от вида " Харпун ".

Според вестника Киев е удостоверил това в неотдавнашни писма до немския министър на защитата Кристина Ламбрехт от 9 април и 1 май. Германия към момента не е изпълнила тези претенции, макар че Шолц обществено даде обещание спомагателни доставки на оръжие за Украйна.

По-рано вестник " Билд " заяви, че немското държавно управление и канцлерството на Германия блокират доставките на БМП " Мардер " за Украйна. Според вестника Федералният съвет за сигурност, в който влизат основни министри, не се е произнесъл по износа на до 100 броя " Мардер ", създадени от Rheinmetall , в продължение на един месец.
 Германия подарява 15 танка на Чехия
Германия подарява 15 танка на Чехия

Прага желае да закупи още 50 бойни машини от Берлин

Заявлението за експорт на Rheinmetall е в развой на разглеждане от 22 април. По-рано вестник " Велт " цитира източници от украинското държавно управление, съгласно които доставките на самоходните зенитно-ракетни комплекси " Гепард " за Киев, които Берлин е заречен на Украйна, са спрели, защото немската страна към момента не е съумяла да набави подобаващ брой снаряди за тях .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР