През последните 24 часа повече от 3,7 милиона души по

...
През последните 24 часа повече от 3,7 милиона души по
Коментари Харесай

СЗО: Антирекорд на заразени с COVID за денонощие

През последните 24 часа повече от 3,7 милиона души по света са се заразили с ковид, което е най-високият дневен брой от началото на пандемията. Тези данни бяха оповестени от Световната здравна организация довечера, съобщи БГНЕС.

Към 18:42 ч. на 20 януари СЗО е получила известия за 336 790 193 случая на заразяване и 5 560 718 смъртни случая от началото на пандемията. Броят на новите инфекции се е нараснал с 3 777 104 за едно денонощие, а смъртните случаи са 8 741.
СЗО: Ограниченията за пътешестване са неефективни по време на пандемия
СЗО предложи на международната общественост да отстрани или облекчи интернационалните ограничавания за пътешестване. Организацията акцентира неефективн...
Прочети повече
Предишният антирекорд беше подложен на 12 януари с 3 525 914 инфекции, обявени на СЗО в границите на 24 часа. Статистиката на СЗО включва единствено публично доказани известия за инфекции и смъртни случаи от страните.

В Съединени американски щати са регистрирани най-вече доказани случаи на заразяване, обявени на СЗО - над 70 милиона. Следват ги Индия, Бразилия, Обединеното кралство и Франция. Най-много смъртни случаи има в Съединени американски щати, следвани от Бразилия и Индия. Следват Русия и Мексико.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР