През почивните дни страната ни беше представена на Международната туристическа

...
През почивните дни страната ни беше представена на Международната туристическа
Коментари Харесай

Руски туроператор очаква спадът на туристите към България да е 10%

През почивните дни страната ни беше показана на Международната туристическа галерия „ Интурмаркет “ в съветската столица. Утре пък се открива Московската интернационална туристическа галерия, на която също ще има българско присъединяване. В момента в Москва е и министърът на туризма Николина Ангелкова. Всичко това става на фона на намаляващия през последните години съветски туристически поток към България.

Реалният спад този сезон ще е към 10 на 100, предвижда пред БНР Александър Широков - шеф на съветска туроператорска компания, която от години работи на българския пазар.

„ Не виждам предпоставки за внезапен спад с 25%. 25% е прекомерно огромен спад и в случай че се стигне до такава степен, това ще значи злополука. Защото всички самолетни компании, в това число българските и съветските, към този момент са възнамерявали полетите си и разчитат на натовареността от предходната година плюс-минус 10%, които никой няма да забележи “, уточни той.

Тенденцията към спад е устойчива през последните няколко години. Една от аргументите е пренасочването на съветските туристи към вътрешните за страната курорти, което е целенасочена държавна политика, изясни Широков

„ В момента като цяло туризмът в Русия се концентрира на вътрешния пазар. Отливът към вътрешния пазар е видим. Затова способства държавната политика и по този начин е редно. Трябва да се запълва потенциалът, който е налице и който към този момент не се употребява до дъно. Това е нужда “.

Сочи се трансформира в съперник освен на летните, само че и на зимните курорти в България, споделя Димитър Цонев, шеф на огромна българска туроператорска компания, основана в Москва.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР