През октомври 2019 година общият показател на доверие на потребителите

...
През октомври 2019 година общият показател на доверие на потребителите
Коментари Харесай

НСИ: През последните 12 месеца има покачване на потребителските цени

През октомври 2019 година общият индикатор на доверие на потребителите се повишава с 1,1 пункта спрямо юли, като при популацията в градовете нарастването е 1 пункт, а при популацията в селата - 1,6 пункта, осведомят от Националния статистически институт (НСИ), представени от Българска национална телевизия.

``
реклама
Мненията на потребителите за развиването на общата икономическа обстановка в страната през последните 12 месеца, както и прогнозите им за идващите 12 леко се усъвършенстват - балансовите индикатори нарастват по отношение на предходното наблюдаване надлежно с 2 и 3,3 пункта.

Относно финансовото положение на семействата и оценките, и упованията на потребителите, живеещи в градовете, бележат известно усъвършенстване, до момента в който мненията на популацията в селата са по-неблагоприятни.

Потребителите не престават да смятат, че през последните 12 месеца има повишаване на потребителските цени, само че с по-слабо движение спрямо оценките, регистрирани три месеца по-рано. Същевременно инфлационните им упования за идващите 12 месеца са по-слабо изразени.

По отношение на безработицата в страната упованията за идващите 12 месеца са, че тя ще остане почти на юлското си ниво.

Последната анкета регистрира и положителна настройка в желанията на потребителите по отношение на осъществяването на разноски за „ покупка или изграждане на жилище (вила) “ и за „ усъвършенствания в дома “ през идващите 12 месеца.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР