През нощта срещу четвъртък над цялата страна ще бъде предимно

...
През нощта срещу четвъртък над цялата страна ще бъде предимно
Коментари Харесай

Опасно горещо! Колко градуса ще бъде днес във Варна

През нощта против четвъртък над цялата страна ще бъде най-вече ясно и безшумно. Повече облаци чакаме над Северозападна България и планинските региони от Централна България, където до среднощ на изолирани места е възможно да прегърми, само че до сутринта явленията ще стихнат, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Минималните температури едва ще се покачат и ще са сред 19° и 22°С. Най-високи чакаме да са стойностите в равнините и към река Дунав - до 23-24°С, както и малко по-ниски - в планинските региони и към София - до 17-20°С.

През деня в четвъртък  денят ще стартира със слънце и горещо време. Следобед и късно вечерта на изолирани места, най-вече в планинските региони и крайните северозападни региони, ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Повече слънчеви часове ще има над останалата част от страната. Ще духа слаб до сдържан вятър, най-вече от югозапад.

Максималните температури ще се покачват и ще са сред 37-39°С. На места към р. Дунав и в Горнотракийската равнина ще доближат и до 40-42°С. По-прохладно ще се задържи единствено в планинските региони и над София – до 37°С. 

Оранжев код за горещо време е в действие за 16 области в страната. Кодът важи за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Сливен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Русе, Силистра, Плевен, Враца, Монтана и Видин, излиза наяве от уеб страницата на НИМХ.

В тези области се чакат оптимални температури към 38°-41°.

В Кюстендил, Перник, София град и област, Смолян, Кърджали, Бургас, Варна, Шумен, Търговище, Разград и Добрич има жълт код за високи температури. Там оптималните температури ще са 36°-37°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР