През нощта сайтът на парламента стана обект на атака на

...
През нощта сайтът на парламента стана обект на атака на
Коментари Харесай

Руски хакери блокираха сайта на парламента заради подкрепа на България за Украйна

През нощта уеб сайтът на Народното събрание стана обект на офанзива на съветската хакерска съветска група NoName057(16). Причината за нападението е желанието на България от запаса на Министерство на вътрешните работи от 80-те години на предишния век.

В момента уеб сайтът е наличен. В събота сутринта министърът на електронното ръководство Александър Йоловски сподели пред Нова телевизия, че офанзивата за следващ път слага въпроса за киберсигурността на държавните институции и обстоятелството, че всяка се грижи за този проблем независимо. От началото на годината има към 80 офанзиви на уеб сайтове на държавни институции, добави той.

Руската войска стартира непредизвикана инвазия в Украйна в края на февруари 2022 година Оттогава всички страни членки на НАТО, както и други съдружници, изпращат оръжия и муниции за Украйна.

За нападението заяви в петък вечерта депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев. На фейсбук страницата си той написа, че " уеб сайтът на Народното събрание сега е под съветска DDoS офанзива ".

В същото време в Телеграм съветската хакерска група NoName057(16) сподели, че е блокирала достъпа до интернет уеб страницата на българския парламент и на пристанище Варна.

" България приготви за Украйна пакт със 100 единици бронирана техника. Затова уеб сайтът на българското Народно заседание получи от нас няколкостотин хиляди DDoS-ракети. Победа Za нас! ", написа групата в петък вечерта в Телеграм.

Предложението България да даде 100-те бронирани машини от запаса си ще бъде импортирано в Народното събрание. То е подкрепено от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ), ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, сподели вайло Мирчев пред бТВ.

Новината идва, откакто в края на юни държавното управление утвърди за Украйна. В началото на юли, с което разпореди на държавното управление да форсира процеса по възобновяване на военновременните ресурси от оръжия, муниции, взривни субстанции и пиротехника на Министерството на защитата. По-късно стана ясно, че боеприпасите с експлоатационен запас ще бъдат предоставени на Киев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР