През нощта и до сутринта главно над Западна, а утре

...
През нощта и до сутринта главно над Западна, а утре
Коментари Харесай

Идва захлаждането: на запад вали и трещи, на морето до 35°С

През нощта и до сутринта основно над Западна, а на следващия ден над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Има условия за градушки, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представен от БНР.

Повишена възможност за изолирани интензивни феномени има до сутринта в западните региони, а към и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква релативно студен въздух.

Температурите ще се намаляват и оптималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните региони, където вятърът към момента ще е от юг; там ще бъде съвсем без превалявания, най-вече слънчево.

По Черноморието преди обяд ще бъде с ниска облачност или мъгла. Около и след обяд на обособени места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Вятърът ще остане слаб до сдържан. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините в Западна България до сутринта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, а към и след обяд, основно в Стара планина, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии, в обособени региони - краткотрайно интензивни.

В планините в Южна България денем ще е съвсем без превалявания, най-вече слънчево. Вятърът ще е сдържан, краткотрайно мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра - към 16°.

В четвъртък над централната и източната част от Северна България, както и над планинските региони ще се развива купесто-дъждовна облачност. На доста места там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, в североизточната част от страната ще е с нараснала възможност за градушки.

От северозапад ще продължи да прониква релативно студен въздух и температурите и в Източна България ще се намалят. Максималните ще са най-вече сред 28° и 33°.

През нощта против петък и в петък краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има тук-там в Южна и Източна България. Вятърът ще е северозападен, слаб до сдържан.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР