През миналата година Яник Синер бе сред най-прогресиращите тенисисти и

...
През миналата година Яник Синер бе сред най-прогресиращите тенисисти и
Коментари Харесай

Синер загуби сет от квалификант, но продължава устремено към втората седмица на АО

През предходната година Яник Синер бе измежду най-прогресиращите тенисисти и съумя да се изкачи до челната десетка на ранглистата, като през 2022-ра потвърждава, че мястото му там надалеч не е инцидентно. Италианецът показва страхотна форма на тазгодишния Аустрелиън Оупън и въпреки през днешния ден да загуби първия си сет от началото на конкуренцията, той продължава към осминафиналната фаза след впечатляваща игра в останалите три елементи и краен резултат 6:4 1:6 6:3 6:1 над Таро Даниел. В борба за място на четвъртфиналите първенецът в София ще се изправи против спечелилия от мача сред Алекс де Минор и Пабло Андухар.

Още от началните минути на дуела Синер бе този, който диктуваше темпото на разиграванията и с помощта на отлично пласираните си и високоскоростни удари си създаваше отлични обстановки, в които да приключи с печеливш удар. Той осъществя цели 8 уинъра за първите 3 гейма в срещата и по този начин излезе напред с привидно удобен задатък от два пробива и 3:0.

Последва обаче очевиден спад в концентрацията на младока, от чиято ракета непредизвиканите неточности зачестиха, а това не вещаеше нищо положително за него и той изгуби цялата си преднина, позволявайки паритетът да бъде възвърнат за 3:3. Точно когато изглеждаше, че Даниел към този момент е подготвен да сътвори проблеми на международния №10, японецът съобщи ответното си подаване след двойна неточност и по този начин Яник още веднъж пое контрола върху сета, като този път не направи нито крачка обратно и скоро откри сметката си в обособените елементи.

Вторият сет пое в напълно непредвидена посока, защото квалификантът внезапно повиши равнището си и възползвайки се от пропуските на противника, реализира два пробива и се откъсна с 5:0. На моменти Синер изглеждаше беззащитен против офанзивите на съперника си, който ловко си проправяше път към мрежата, с цел да приключи, и не след дълго общият резултат бе подравнен.

Третата част се развиваше равностойно, като и двамата сервиращи бяха безпогрешни на личен начален удар и не даваха благоприятни условия на съперника за брейк. Все отново класата на италианеца си пролича в осмия гейм, където той подсети за играта си от дебютния сет и стигна до благоприятни условия за пробив. Макар Даниел да сподели темперамент и да избави 4 от тях, то при петата Синер не му остави късмет и осъществя късен брейк, оказал се решителен за изхода на този сет.

Световният №10 придвижи стремежа си и в четвъртата част, която започва с пробив в негова изгода. Освободил се към този момент от напрежението, Яник ставаше все по-агресивен с всяка минала минута, а прецизните му удари, разпределяни по цялата широчина на корта, не разрешиха на японеца да намерения за освен това с изключение на спечелването на един-единствен гейм, като по този метод след 2 часа и 41 минути престой на корта Синер се класира за първия си осминафинал в Мелбърн!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР