През миналата година АТР взе официално решение да бъде позволена

...
През миналата година АТР взе официално решение да бъде позволена
Коментари Харесай

Иновациите продължават: Ролан Гарос и Уимбълдън с нова промяна в регламента си

През предходната година АТР взе публично решение да бъде разрешена треньорската помощ по време на дуелите, като същото предписание бе признато и от два от шампионатите от Големия шлем - US Open и Аустрелиън Оупън. Ролан Гарос и Уимбълдън бяха единствените две съревнования, неразрешаващи така наречен " коучинг ", само че вече стана ясно, че те също са подхванали смяна в правилника си, което значи, че оттук нататък треньорската помощ от трибуните ще бъде разрешена на всеки един професионален шампионат.

Решението на All England Club е сериозна изненада, имайки поради по какъв начин англичаните извънредно мощно държат на традициите си и измененията са доста рядко срещано събитие. Медиите във Англия оповестяват, че уредниците постоянно са били твърдо срещу легализирането на " коучинга ", защото са имали ясна позиция по тематиката, а точно - играчите би трябвало сами да се оправят с напрежението си на корта.

Според актуалните правила на треньорите е разрешено да подсказват на своите състезатели посредством жестове или думи от трибуните, само че не и да слизат на корта. 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР