През март цените в добивната промишленост се покачват с 0.4%

...
През март цените в добивната промишленост се покачват с 0.4%
Коментари Харесай

Цените в добивната промишленост се покачват

През март цените в добивната индустрия се повишават с 0.4% по отношение на февруари. Това сочат данните на Националния статистически институт. Значително покачване се следи при обработката на кожи и производството на произведения от обработени кожи без косъм - с 1.7%, и при производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 1.2%.

В преработващата индустрия не е регистрирана смяна, а в енергетиката има понижение с 0.1%, демонстрират данните.

Значително повишаване на цените се следи при обработката на кожи и производството на произведения от обработени кожи без косъм - с 1.7%, и при производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 1.2%.

Спад на цените се регистрира при производството на съществени метали - с 1.1%, както и при производството на коли, ремаркета и полуремаркета, където поевтиняването е с 0.9%

Общият показател на цените на производител през март 2018 година нараства с 3% в съпоставяне със същия месец на 2017 година. Увеличение на цените за година е регистрирано в енергетиката - с 11.6%, в преработващата индустрия - с 0.7%, и в добивната индустрия - с 0.1%.

В преработващата индустрия по-съществен растеж на цените се следи при производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 6.9%, и при производството на хартия, картон и произведения от хартия и картон.

Спад на цените има при производството на тютюневи произведения - със 7.3%, както и при производството на транспортни средства, без коли.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР