През лятото хората непрекъснато пътуват. Едни липсват за по-дълго време

...
През лятото хората непрекъснато пътуват. Едни липсват за по-дълго време
Коментари Харесай

Не забравяйте за тези 3 неща, ако искате да предпазите дома си от КРАДЦИ

През лятото хората непрестанно пътуват. Едни липсват за по-дълго време от домовете си, до момента в който други имат опция да отсъстват едвам за няколко дни. Без значение дали ще отсъствате за дълго или за малко, то не забравяйте, че крадците дебнат непрекъснато.

Не си мислете, че щом ги видите, ще ги разпознаете. В множеството случаи са напълно обикновено изглеждащи хора, с които даже е изцяло допустимо да делите една жилищна постройка и всекидневно да се поздравявате, щом се срещнете.

Ако желаете да предпазите дома си от крадци, ние ви предлагаме да не забравяте за тези 3 неща. Ето какви са те:

• Никога не давайте непотребна информация на познати и другари

Независимо какъв брой близки ги чувствате съседите, продавачите в магазина или приятелите си, не е належащо да изпадате в елементи, когато стане въпрос за фамилната ви отмора. Дори да можете на 100 % да разчитате на тях, не се знае кой подслушва диалога ви и дали няма неприятни планове, свързани с грабеж.

• Винаги оставяйте по един авариен ключ на съседите

Това е доста добра концепция, в случай че имате съзнателни съседи, които познавате в действителност добре. Няма по-хубаво от това да знаете, че приближен човек ще наглежда собствеността ви. Може даже да полее цветята, да даде храна на кучето или да смени тоалетната на котката. Друго си е да знаете, че има някакво придвижване, а и крадците сигурно ще виждат това и вероятно ще се оттеглен.
 Как да предпазим жилището си от крадците, до момента в който сме в отпуска Как да предпазим жилището си от крадците, до момента в който сме в отпуска
Лятото е времето, в което много хора потеглят някъде на отмора и оставят дома си празен. Но това крие огромен риск за посещаване от неприя...

• Оставете осветлението включено

Много хора избират да спуснат щорите, да пернат завесите, да затворят всички порти и прозорци и да загасят осветлението. По този метод обаче алармират, че са далеко и нямат никакви планове скоро да се завърнат на лична територия. Ако желаете вашият дом да не бъде под прицела на обирджиите, сменете тактиката.

Оставете осветлението включено в най-малко едно от пространствата в дома си. Обирджиите се отдръпват, в случай че виждат това.

Не забравяйте за тези 3 неща, в случай че желаете да опазите дома си от обири!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР