През комунизма си мислехме, че Полет над кукувичето гнездо“ е

...
През комунизма си мислехме, че Полет над кукувичето гнездо“ е
Коментари Харесай

Западът се държи, като полудяла, истерична жена. Путин е най-разумният и нормален световен лидер. 


През комунизма си мислехме, че „ Полет над кукувичето гнездо “ е писана от Кен Киси за нашия соцлагер. Тя си беше писана за Запада, а Милош Форман я екранизира в Холивуд гениално, тъй като беше побягнал от соца, та се получи филм за универсалната лудница.

Обратно на всеобщото мнение, което изцяло разбирам, мисля, че Путин през днешния ден е в ролята на Джак Никълсън.

Най-разумният и естествен международен водач сега е изкаран вманиачен, с цел да се оправдае лудостта на другите към него и с цел да се легализира личното им девиантно държание през последните десетилетия. То е като във филм – психопатите, които са болшинство ти повтарят, че си вманиачен и на края по неволя започваш да се държиш като подобен, тъй като не ти оставят различен избор.

Агресията на Запада е пасивна и е от хистеричен женски вид. Бесът Me Too. Домашно принуждение с противоположен знак. Руши мъжката душeвност на света. Сигурно я има описана в учебниците по психиатрия, аз съм я чел у Ерих Фром. Това е свят без логос, който фантазира, че е олицетворение на логоса. Движи се единствено от повърхностни клишета, създавани в индустриални количества от малкия екран, интернет и облиците. И от плитките си банални страсти, които приема за „ неповторими “. Свят без онтология, който няма съпротивителни сили и се е оставил да го веят бесовете, както намерят за добре. Има нещо от Булгаков (руски писател от Киев), нещо от кабалата и учението ѝ за клипот, само че най-много от холивудската промишленост за живите мъртви, белобродниците, вампирския дискурс – доста добър нюх за стремежа на този свят към нищото, външната мрачевина, както се споделя в Библията.

Путин, който е някогашен кагебист в православна традиция, реши да действа рационално в тази налудно-инфернална среда и да опази границите на своята страна от американското западно безумство и най-много от неговата енергична агресия. Това, което прави сега е да се отбранява, както се отбранява мъж от полудяла, истерична жена, която желае да го погуби и да види главата му на тепсия, крещейки, че защитата му е експанзия. Не неговата, а на неговата страна, в която към момента е останал Логос.

Това е моето разбиране за обстановката сега и няма никакви рубли, които могат да го платят.

Явор Дачков
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР