През декември украинските войски са свалили 67 ирански дрона Шахед. Това

...
През декември украинските войски са свалили 67 ирански дрона Шахед. Това
Коментари Харесай

67 ирански дрона изстреляла Русия през декември

През декември украинските войски са свалили 67 ирански дрона " Шахед ".  Това съобщи представителят на командването на Военновъздушни сили на Украйна Юрий Игнат по време на брифинг в Медийния център, заяви " Укринформ ".

Игнат означи, че Русия споделя общо море с Иран, тъй че доставката на безпилотни самолети  може да продължи без проблеми както по море, по този начин и по въздух.

Говорителят сподели, че в този момент дроновете се изстрелват от друго място.

" По-рано това бяха окупираните Крим и Херсонска област. Сега те към този момент реалокираха точките за изстрелване - в Краснодарският край - източното крайбрежие на Азовско море ", сподели Игнат.

Според информациите, това се случва главно сред 23:00 и 05:00 ч., защото съперникът е схванал, че техните дронове могат да бъдат свалени със стрелково оръжие и картечници денем.
 Вашингтон и Техеран се сблъскаха в Организация на обединените нации поради иранските дронове над Украйна
Вашингтон и Техеран се сблъскаха в Организация на обединените нации поради иранските дронове над Украйна

Иран и Русия отхвърлят тяхното потребление

Според Игнат, 127 дрона и 300 крилати ракети са били изстреляни за офанзива против Украйна през ноември и декември.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба сподели, че Украйна чака Организация на обединените нации да изпрати задача за изследване потреблението от  Русия на ирански дронове, само че към момента не са подхванати никакви стъпки за това. Кулеба акцентира, че доставката на ирански дронове за Русия нарушава резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 2015 година по отношение на нуклеарното съглашение с Иран.

Припомняме, че днес  Съединените щати и техните съдружници влязоха в спор с Иран и Русия поради изказванията на Запада, че Техеран доставя на Москва дронове, които нападат Украйна. САЩ упрекнаха генералния секретар на Организация на обединените нации, че " се е поддал на съветските закани " и не е почнал следствие. 

На оспорвано съвещание на Съвета за сигурност в понеделник по отношение на резолюцията, одобряваща нуклеарното съглашение от 2015 година сред Иран и шест велики сили, Съединените щати и Иран също се упрекнаха взаимно в отговорност за забуксувалите договаряния по отношение на повторното присъединение на администрацията на Байдън към съглашението, от което някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се отдръпна от през 2018 година
 За поредна нощ офанзива с дронове против Киев Обновена
За поредна нощ офанзива с дронове против Киев

Нови въздушни удари

Посланикът на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя назова изказванията за доставки на ирански дронове в неговата страна за потребление в Украйна " очевидно измислени и погрешни ". Русия е наясно, че украинските представители " не са били в положение да дават на Техеран двустранно никаква документи, която да удостоверява потреблението от съветски боен личен състав на безпилотни самолети с ирански генезис ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР