През декември ще бъде взето важно решение относно участниците на

...
През декември ще бъде взето важно решение относно участниците на
Коментари Харесай

Барселона, Милан и Дортмунд и Атлетико М на ръба за Световното клубно първенство

През декември ще бъде взето значимо решение по отношение на участниците на Световно клубно състезание, което през 2025 година ще бъде с нов формат. Това, което ще се взема решение, е дали за европейските тимове да бъде употребен коефициента на ФИФА, или този на УЕФА.

Ако се гледат точките в ранглистата на ФИФА, облагодетелствани ще са Борусия Дортмунд, Барселона и Аякс, а в случай че се гледат тези от УЕФА – Република България Лайпциг и Атлетико Мадрид или някой всред Милан, Наполи и Република България Залцбург.

В новото Световно клубно състезание ще вземат участие 30 тима – 12 от Европа, 6 от Южна Америка, 5 от Северна Америка, 4 от Азия, 4 от Африка и 1 от Океания. Сигурно е мястото на Челси, Реал Мадрид, Манчестър Сити и носителя на Шампионска лига от сезон 2023/24.

ЕВРОПЕЙСКИТЕ УЧАСТНИЦИ ПРИ:

Ранглистата на ФИФА:
Челси, Реал Мадрид, Манчестър Сити, носителят на ШЛ за 2023/24, Байерн Мюнхен, Интер, Пари Сен Жермен, Порто, Борусия Дортмунд, Барселона, Ювентус и Бенфика

Ранглистата на УЕФА:
Челси, Реал Мадрид, Манчестър Сити, носителят на ШЛ за 2023/24, Байерн Мюнхен, Интер, Пари Сен Жермен, Порто, Република България Лайпциг, Атлетико Мадрид, Бенфика и Ювентус
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР