През бюджета на Министерството на образованието и науката да бъдат

...
През бюджета на Министерството на образованието и науката да бъдат
Коментари Харесай

МОН плаща почти 19 000 лири за училищни такси на Марсело Илиев

През бюджета на Министерството на образованието и науката да бъдат изплатени 18 690 английски лири в левова равностойнос т.
Те са за образованието на Марсело Илиев в Cambridge School of Visual & Performing Arts, Англия.

Сумата съставлява три вноски от по 6 230 английски лири за трите семестъра от образованието му през академичната 2018/2019 годин а. Това оповестиха от Министерския съвет след седмичното съвещание на кабинета " Борисов-3 ", където министрите утвърдиха решението.

 МОН заплаща две такси на Марсело Илиев в Кеймбридж
МОН заплаща две такси на Марсело Илиев в Кеймбридж

Илиев се задължава да взе участие в планове за поощряване на образованието

Срещу финансовата помощ от Министерството на образованието и науката за интервал от две университетски години (2017/2018 година и 2018/2019 г.), Марсело Илиев се ангажира да взе участие в плана за обгръщането и задържането на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст в просветителната система.

 МОН заплаща 8880 английски лири за общежитието на Марсело Илиев
МОН заплаща 8880 английски лири за общежитието на Марсело Илиев

Момчето е от циганската махала " Огоста " в Монтана, признато в Кеймбридж

На същото съвещание бе утвърдено и отпущането на 2 482 195 лева по бюджетите на общините за погашение на стипендии за триумф през актуалната година .

Парите за стипендии са разпределени на база постигнатите просветителни резултати на държавните зрелостни изпити по български език и литература и по математика. Условията и редът за разпределението им са избрани със заповед на министъра на образованието и науката.

Целта е да се даде опция на най-добре представилите се на държавните зрелостни изпити по български език и литература и по математика 78 общински учебни заведения с обезпечените средства да покачват качеството на образованието.

Постановлението няма да докара до директно или индиректно влияние върху държавния бюджет, защото нужните средства са планувани по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2018 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР