През 2024 г. на Hills of rock ще направим нещо,

...
През 2024 г. на Hills of rock ще направим нещо,
Коментари Харесай

Стефан Еленков за Hills of rock 2024: Надявам се Корн да направят фестивала запомнящ се

През 2024 година на Hills of rock ще създадем нещо, което до момента не е правено. Това сподели в предаването " Цветовете на Пловдив " на Радио " Фокус " Стефан Еленков, от промоутърската компания, която провежда фестивала. " Първата група, която ще пристигна за фестивал Hills of rock 2024 е " Корн ", няма да е " Джудас Прийст ", няма да е " Хелоуин ", няма да са " Дийп Пърпъл " и всички останали остарели групи, които ние знаем ", уточни Еленков.

По думите му " Корн " е може би една от трите най-желани групи за този фестивал. " През всички години, през които ние сме правили изследвания и това какво желаят почитателите, в действителност " Корн " постоянно е бил измежду първите три групи. Така че се надявам, това нещо да провокира възторг измежду почитателите и сигурно да направи фестивала запаметяващ се. Съвсем нескромно ще отбележа, че останалите хедлайнери по никакъв метод няма да са по-малки или по-незначими. Направихме всичко допустимо да имаме опция да обявим повече от един, само че по механически аргументи, ще се наложи да обявим, може би първите седмици след Нова година останалите хедлайнери. Има някакъв дребен късмет за идната седмица, само че не желая сега да поемам подобен ангажимент. Затова, дано да кажем, че сега започваме с “Корн ", дружно с тях, като специфични посетители ще забележим канадска група и една група от Англия ", сподели Еленков.

Фестивалът ще се организира от 25 юли до 27 юли 2024 година. Очакванията са

над 20 000 фена да посетят Пловдив за това издание.

" Истината е, че с останалите хедлайнери, може би ще стигнем и до 25 000. Инвестицията, която ние ще създадем в актьори, инфраструктура е повече от 2 000 000 евро. Това, което ние ще се опитаме да създадем е много по-различно и много по-мащабно. Ние ще фокусираме нашите старания върху този фестивал, с цел да създадем нещата в действителност грандиозни. И считам, че това ще бъде изцяло задоволително и ще дава отговор на стандартите ни и на упованията на хората от Пловдив и от България.

Разбира се, имаме други събития в Пловдив, които са по-малки. Хаузер е един от тях, който ще бъде в Античния спектакъл, който е съвсем разпродаден, и който е много забавен феномен, най-малко за мен. Дай Боже, да имаме опция да организираме и втора дата, което би било отлично. Имате чудесна опция с Античния спектакъл да притегляте голям брой интернационалните актьори. Но за жалост, както всички знаем, работата в този Античен спектакъл е огромно предизвикателство в две посоки. От една страна чисто механически, софтуерно, с цел да се конфигурират всички нужни неща за огромни международни звезди, които биха желали да създадат концерт там. И повторно, натовареността на календара и това, което се случва там, от позиция на събития. Ние непрестанно разясняваме с куп международни звезди, по какъв начин могат те да дойдат и да създадат концерт там. Всички са очаровани, всички желаят да създадат нещо на това място. Но за жалост, поради заетостта му, е доста мъчно да привличаме такива звезди. Надявам се един ден нещата там малко да се по урегулират, да станат по-нормални. И да можем надлежно да имаме повече дати и благоприятни условия за повече актьори, които да каним на това място ", сподели още Стефан Еленков.

Той изясни, че с цел да може да създадат сходни оповестявания за групи, това би трябвало да се случва с мениджмънта на групите и с техните проекти. Нито една група за този фестивал не идва единствено за фестивала. Те вършат турнета, които са в 20-30-40 града и е една голяма машина, която би трябвало да бъде синхронизирана. Това е политика на една световна машина, от която ние сме част.

" Всеки един лев, който влагаме в този фестивал, ще се върнат в града, както не един път сме казвали, умножени по 10. Така че сами можете да си извършите сметка за икономическия резултат, който този фестивал през идната година, в случай че всичко върви както би трябвало, ще има за град Пловдив и за стопанската система на град Пловдив. Защото в последна сметка, това е смисълът от нашето партньорство и това е смисълът от това, да се случват такива огромни събития с подобен мащаб и с подобен темперамент ", уточни още Стефан Еленков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР