През 2022 г. смартфоните станаха още по-скъпи, доставките и производствата

...
През 2022 г. смартфоните станаха още по-скъпи, доставките и производствата
Коментари Харесай

През 2022 г. купувахме по-малко, но по-скъпи смартфони

През 2022 година смарт телефоните станаха още по-скъпи, доставките и производствата в Китай продължиха да срещат усложнения, а резултатът от всичко това е спад в продажбите и приходите за производителите. 
 Apple, iPhone, Китай и какво губи компанията поради митингите против Коронавирус рестриктивните мерки
Закъснял iPhone и милиарди загуби - равносметката за Apple в Китай

Ситуацията се влошава

Последният отчет на организацията Counterpoint Research оповестява за спад от 12% в световните продажби на телефони през третата четвърт на 2022 година и спад в общите доходи от към три %. 

Големият спад в продажбите е обезщетен с покачване на междинната продажна цена на смарт телефоните, като телефоните на Apple са се продавали на към седем % по-висока цена, а тези на Samsung са били с към два % по-скъпи. 
 Снимка 586652

Цели 42% от приходите от смарт телефони са отишли при Apple, до момента в който при продажбите на телефони на Samsung съставляват 18.3% от всички доходи от смарт телефони. 

Продажбите на 5G устройства бележат добър растеж от 11%, като портфолиото със сгъваеми телефони на Samsung също се радва на страховит, съвсем двоен растеж в продажбите. 

Общите доходи на Samsung обаче са намалели с към четири %, до момента в който тези на Apple са нарастнали с 10%. 
 Снимка 583662

Двете компании са поели към 60% от общите доходи, а след тях на трето място се подрежда Xiaomi, която записва четири % по-високи доходи по отношение на предходната година и растеж в междинната продажна цена на телефоните си от 14%. 

На четвърто и пето място са респективно китайските марки Oppo и Vivo, които за жалост бележат спад както в приходите, по този начин и в междинните цени на продуктите им. 
 Samsung и настъпи ли моментът сгъваемите смарт телефони да се трансфорат в всеобщ избор
Ще станат ли сгъваемите смарт телефони всеобщ избор

Отвъд революцията

Тъй като двете марки разчитат главно на родния китайски пазар, спадът при тях е ясно обвързван с Коронавирус рестрикциите, които Китай продължава да постанова. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР